YARALI EŞEK SAATLERCE ÖLÜMÜ BEKLEDİ!


İskenderun Yıldırım Tepe Mahallesi’nde gece yarısı sokağın ortasına yatan, ayaklarından ve sırtından yaralı olan eşek, çevre sakinlerini ayağa kaldırdı.
Nereden geldiği ve kime ait olduğu bilenmeyen yaralı eşek, kanlar içerisinde saatlerce bulunduğu sokağın ortasında ölümü bekledi. Mahalle sakinlerinin, geceden itibaren Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun Belediyesi’ni aramalarına rağmen, iki kurum da bölgenin kendilerine ait olmadığını söyleyerek, duyarsız kalması vicdanları sızlattı. Gece boyu sokkta kalan günün ağarmasıyla birlikte hala olduğu yerde can çekişen eşek, adete ölümü bekler durumdaydı.
Mahalle sakinlerin yetkililere ulaşamaması üzerine konunun gazetecilere bildirilmesi için harekete geçildi. Bir çok mahalle sakini Gazeteci Cuma Keseroğlu’na ulaşarak olayın çözülmediğini belirtti. Konunun üzerine hassasiyetle giden Keseroğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin ile görüşerek yardım talibinde bulundu. Hemen harekete geçen Keskin, Zabıta ekiplerine talimat vererek eşeğin hemen kurtarılması için harekete geçilmesini söyledi. Büyükşehir Zabıta ekipleri ise Yıldırımtepe Mahallesi’nde bulunan yaralı eşeği kurtarmaya çalıştığı sırada, İskenderun Belediyesi zabıta ekipleri de olay yerine geldiler. İddialara göre İskenderun Hayvan Barınağı eşeği buaya kabul etmeyince, yaralı eşek Antakya Hayvan Barınağı’na götürüldü. Saatlerce ilgililerin kısır çekişmesi nedeniyle kanlar içinde yerde yatan eşek, Antakya hayvan barınağında telef oldu. Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU