‘RUHSATSIZ İŞYERİNE İZİN YOK’


İskenderun’da denetleme çalışmalarını titizlikle sürdüren İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, haksız rekabet ve kazancın önüne geçmek için esnafları ruhsat almaları konusunda uyarıyor. Zabıta ekipleri yapmış olduğu denetimlerde Sarıseki’de Suriyeli bir kişi tarafından açılan ruhsatsız diş laboratuvarını mühürledi. İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı işyeri Ruhsat Denetim Ekibi ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren işyerlerine yönelik denetimlerini devam ettiriyor.
Denetimler ile ilgili bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Denetimlerde esnafları ruhsat almaları konusunda uyaran ekiplerimiz, bazı işyerlerini mühürledi. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan çalışan işyerlerinin tespitlerin yapılıyor. İşyerlerini kayıt altına alınarak haksız rekabeti önlemek istiyoruz. Ruhsat almadan faaliyet gösteren işyerlerine verilen süre sonunda işyerleri açma ve çalışma ruhsatını ibraz edemediği takdirde işyeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine göre ruhsat alamayan işyerleri yasal işlemler sonucunda mühürlenerek faaliyetlerine son verilmektedir” dedi.

‘ESNAFLARIMIZ DUYARLI OLSUNLAR’
Esnafımızın mağdur duruma düşmemeleri için zabıtanın uyarılarını dikkate almalarını isteyen Seyfi Dingil, “Yasalara uyan vergisini ödeyen esnaflarımızın mağdur edilmesini önlemek için çalışmalarımız ve denetimlerimiz sürüyor” diye konuştu. Denetim ve incelemelerin geniş kapsamlı olarak her alanda devam edeceğini de belirten Zabıta Müdür Bekir Aksoy’da “Ruhsat almadan faaliyette bulunmak yasaktır. Yaptığımız kontrollerde ruhsatsız oldukları belirlenen yerler mühürlenerek faaliyetine son verilmektedir” diye konuştu.
HABER MERKEZİ