MİNİKLERİN KARNE SEVİNCİ


Yurt genelinde olduğu gibi Hatay’ın İskenderun ilçesinde de 2016-2017 eğitim öğretim yarıyıl öğrencilerin karnelerini almasıyla noktalandı. Anaokullarında ise öğrenciler ilk karne heyecanı ve sevinci yaşadılar.
20 Ocak tarihinde başlayan ve iki hafta süren tatilin ardından öğrenciler 5 Şubat Pazartesi günü yeniden ders başı yapacaklar. Okul öncesi eğitim kapsamında öğrenim gören minik öğrenciler de ilk kez karne aldı. Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu öğrencileri velileriyle birlikte karne almanın mutluluğunu yaşadı. Karne töreni öncesinde Okul Müdürü Hüseyin Gündüz, hem öğrencilere hem de velilere yapılması gereken konularla ilgili bilgi verdi. Öğrencilerle iç içe olan ve tüm çocuklarını Okul Müdürü Hüseyin Gündüz, çocuklara yaptığı konuşmasında “15 tatili iyi değerlendirin. Koşun oynayın eğlenin resim çalışması yapan. Tatilin keyfi çıkartın” dedi. Velilere de seslenen Gündüz, çocuklara lütfen iyi bakmalarını isteyerek “Size teslim ediyoruz. Çocuklar oyun oynamak için vardır. Onlara şöyle yapma böyle yapmayın diye bağırmayın ve kızmayın. Koşsun eğlensin tırmansın dilediği gibi tatilini değerlendirsin” diye konuştu.
Karne törende ayrıca ilçe genelinde resim yarışmasında ilçe ikinci olan Meylin Karacaya madalyası takıldı. Daha sonra tüm sınıflar kendi karnelerini dağıttı. Haber: Cuma KESEROĞLU