‘BELEN ATAĞA GEÇECEK’


Sosyal ve kültürel etkinlikler ile çocukların, kadınların, personelinin ve halkın yayında olduğunu hissettiren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, yeni yılda da Belediyecilik çalışmalarına iddialı bir şekilde devam edecek. Araç filosunu aldığı araç ve iş makineleri ile güçlendiren Belen Belediyesi, Fen İşleri, İmar Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta ekipleri başta olmak üzere Belediyenin tüm birimleri ile Belen halkının memnuniyeti için gerekli tüm çalışmaları özveri ve titizlikle yürüttüklerini ifade eden Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Çalışmalarımıza 2017’de de devam ediyoruz. Başladığımız ve başlayacağımız projeler, bu yıl içinde yürüteceğimiz ve bitireceğimiz projelerle ilçemiz Belen atağa geçecektir” dedi.

‘TOKİ İLE EV SAHİBİ OLACAKLAR’
Belen’de devam eden çalışmalarla ilgili kamuoyuna bilgi veren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, çalışma ve projelerle ilgili şu bilgileri aktardı. “Toplu Konut İdaresine arazi devri gerçekleştirilmiş olup İmar ve Proje çalışmaları yürütülüyor. Bu projemiz tamamlandığında ihtiyacı olan hemşerilerimiz Allahın izniyle ev sahibi olacaktır. Toplu Konut İdaresi tarafından söz konusu arazilerle ilgili olarak jeolojik altyapı etüt projeleri tamamlanmış olup yapılması planlanan konut modeli için öneri mimari projelerinin oluşturulması çalışmaları devam etmektedir. 2017 yılının ilk yarısında, talepler toplanmaya başlanacaktır.

‘ÖDENEĞİMİZ HAZIR’
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Belen Belediyesi olarak ödeneğimiz hazır, Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon ve su bağlantılarını bitirir bitirmez, sorumluluk sahamızdaki tüm yolları asfaltlayacağız. Bu kapsamda Mart 2017’den itibaren HBB altyapı çalışmalarını bitirdiğinde mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başlanacaktır. Kentsel dönüşüm kapsamında ise, toplam 32,3 hektar alanda kentsel dönüşüm sahası ilan edilebilmesi için, Belediyemizce mevcut yapı stoku ile alandaki mülkiyet durumu belirlenmiş olup, mülkiyeti Belediyemize ait parsellerin hak sahiplerine devri konusundaki çalışmalarımızın tamamlanmasına müteakip kentsel dönüşüm başlayacaktır. Ayrıca dönüşüm senaryosu çalışmalarımız da devam etmektedir” dedi.

‘HAK SAHİPLERİNİN TESPİTİ YAPILDI’
Hazine arazileri üzerinde bulunan evler hakkında konuşan Başkan Vurucu, “4706 sayılı yasa kapsamında hazine arazileri üzerinde 31.12.2000 yılından önce yapılmış ve iskân edilen evlerin sahiplerine mevcut arazilerin satışı çalışmalarının 1. Etabı tamamlandı. Hak sahiplerinin başvuruları ile ilgili dilekçeler ekleriyle beraber Milli Emlak İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Devam eden süreçte Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce dosyamız incelenerek saha tespitleri ve fiyat çalışmaları için bir heyet görevlendirilecektir. Binaların tespitleri ve bu binaların kesin hak sahiplerinin tespitleri yapıldı. Ve konuyla ilgili başvurular alındı. Hak sahiplerinin başvurulardaki eksikliklerinin giderilmesi ve saha fotoğraflamaları, için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

BELEN ŞEHİTLER ABİDESİ ANITI
Başkan Vurucu ayrıca, “Ocak 2017’den itibaren uygulama çalışmalarına başlanacaktır. Mülkiyeti kurumumuza ait olan Şehitler Abidesi’nin restorasyonu için projeler Adana Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanmıştır. Onaylanan restorasyon projesine yönelik yaklaşık maliyet çalışmaları Hatay Valiliği, YİKOB tarafından tamamlanmış olup 2017 yılı yatırım programı çerçevesinde restorasyonu yapılacaktır. Mülkiyeti Belediyemize ait olan Abide Park alanı içerisinde yapımı planlanan sosyal tesisin yeniden projelendirilmesi çalışmaları tarafımızca bitirilmiş olup, uygulama için Ümraniye Belediyesi ile bir protokol imzalandı. Uygulamaya bu ay içerisinde başlanacaktır. Böylece halkımız Belen’imize yakışır donanımlı bir sosyal tesise kavuşacaktır. Proje çalışmaları proje çalışmaları tamamlanmış olup Kardeş Belediyemiz Ümraniye Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında proje uygulamasına 26 Aralık 2016 tarihi itibarı ile başlanacaktır” dedi.