TURİZM SEKTÖRÜ ZOR DURUMDA!


Kısa adı İSTUDER olan İskenderun Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, yılın son olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere La Perla Oteli’nde bir araya geldi. Gündeme ilişkin konuların istişare edildiği yılsonu değerlendirme toplantısında Türkiye ve Ortadoğu’daki olumsuzluklar nedeniyle zorluklar yaşayan sektörün durumu masaya yatırıldı. Toplantıda Terör kınandı, saldırılarda can veren şehit Asker ve Polislerimiz anıldı. İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Terör, son zamanlarda ülkemizin en önemli sorunu haline geldi. Ülkemizin genelinde hemen bütün alanlarda ekonomik ve sosyal travmalar yaşıyoruz. Türk Turizmi maalesef terör, savaş ve birçok olumsuzluklar yüzünden adeta can çekişiyor.
Genel platforma baktığımızda turizm merkezlerinde tesislerimizin doluluk oranlarının iyice düştüğünü görebiliyoruz. Turizm sektöründe oldukça karanlık bir tablo ile karşı karşıyayız. Hatay’da turizm sektörü ne yazık ki zor durumda. Bazı işletmeler ayakta kalmak için çektikleri kredileri ödeyemeyecek duruma gelmiş, hatta personel maaşlarını bile ödemekte güçlük çekiyor. Öyle ki bazı tesislerin çaresizlikten satışa çıkarıldığını duymaktayız. Diğer yandan esnafımız, tüccarımız, nakliyatçımız, çiftçimiz de zor durumda. Özellikle hemen her gün duyduğumuz şehit haberleri de halkımızın huzurunu, moralini iyice bozuyor. Ülkemizin İçinde bulunduğu bu süreç bizleri derinden üzmektedir. Ama yılmadan yolumuza devam etmeliyiz. Sektör olarak Devletimizin daima yanındayız ve Hatay’ı teşvik kapsamına almasını bekliyoruz.”

‘HAİN TERÖRE İNAT BERABERİZ’
“Her şeye rağmen umutlarımızı yitirmeden Milletçe, birlik içinde, dimdik, ayakta ve tek yumruk olmak zorundayız. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar vermek isteyenler, askerimizin, polisimizin, masum vatandaşlarımızın canlarına alçakça kıyarak çirkin oyunlarını devam ettirmek istiyorlar. Bu canilere en güzel cevabı; birlik ve beraberliğimizi koruyup, birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenerek vereceğiz. Bizim hamurumuzda cesaret var, sevgi var, birlik var, beraberlik var. Bu zor günlerden daha da güçlenerek çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Üzüntümüz derin ancak unutulmasın ki bu terör belası sadece ülkemizde değil, tüm dünyada insanlığı hedef alıyor. Küresel bir tehdit olan teröre karşı hiç bir zaman sessiz kalmadık ve kalmayacağız. Bir an önce Ülkemizde ve Ortadoğu’da devam eden bu kanlı terör ve şiddetin sona ermesini yürekten umut ediyoruz. Ülkemizin bekası ve Milletimizin huzurunu hedef alan, vatan evlatlarının canına mal olan kanlı, kalleş ve hain terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Eli kanlı insanlık düşmanlarını lanetliyoruz. Ülkemizde yaşanan kahpe terör saldırılarında ve Suriye’deki Fırat Kalkanı harekatında yaşamını yitiren canlarımıza Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”
İSTUDER yönetim kurulu üyeleri Ali Koşar, Halit Özden, Cahit Sapmaz, Murat Kıvrak, Rasim Gümüş, Burhan Abacı, Taner Çotulay, Caner Başeğmez, Hidayet Şahinoğlu, Taner Çotulay ve Basın koordinatörü Semir Yazıcı’nın katıldığı toplantıya ev sahipliği yapan La Perla Butik Otel işletmecilerinden Ümit Seyfi Yüksel’e, İSTUDER tarafından hayırlı olsun dilekleriyle teşekkür edildi, çiçek takdim edildi.