MUTLU OLMAK ‘ENGEL’ TANIMADI!

3 Aralık Dünya Engeliler Haftası nedeniyle İskenderun İmam Hatip Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan engelli öğrenciler İskenderun Belediyesi tarafından kurulan Down Cafe’ye gelerek burada yemek yediler ve sahil turu yaptılar. İskenderun İmam Hatip Anadolu Lisesi ‘Engelliler Haftası’ dolayısı ile kendi okullarında okuyan engelli öğrencilerine, Down Sendromlu Cafe’de etkinlik düzenledi. Okul Müdürü Mehmet Faruk Cevher ve öğretmenleri eşliğinde Down Kafede arkadaşlarıyla zaman geçirmenin mutluluğunu yaşayan öğenciler, kendilerine destek olan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil’e teşekkür ettiler.
Düzenlenen etkinlikte kısa bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi Feray Dingil, down sendromlu kafe ve o kafede çalışan gençler için İskenderun halkından destek istedi.

‘HER SAĞLIKLI İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR’
Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Şu an belki sağlıklıyız; ancak birkaç dakika sonra biz de engelli olabiliriz. Hepimiz bir engelli adayıyız. İşte bu gerçek nedeniyle bütün çalışmalarımızı engelli kardeşlerimize göre planlıyoruz. Bölgede ilk defa çok amaçlı bir Down Cafe projesini hayata geçirdik. Her çalışmamızda, planlamalarımızda engelli vatandaşlarımızı düşünüyoruz. Amacımız, İskenderun’u engelliler için daha yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek” diye konuştu.
Düzenlenen etkinlik dolayısı ile İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil’e teşekkürlerini sunan İskenderun İmam Hatip Anadolu Lisesi Okul Müdürü M. Faruk Cevher ise, öğrencilerinin kendilerini değerli hissetmeleri ve bu günlerinde onları mutlu etmek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Etkinlikte bir okul öğretmeni, engelli öğrenciye elleriyle yemek yedirdi. Bu örnek davranış herkesi duygulandırdı.