‘İLK KEZ DENİZİ GÖRÜYORUM?’

İskenderun Belediyesi tarafından yapılan ve engelli çocuklarımızın yaşam alanı haline gelen Down Cafe, hayat vermeye devam ediyor.
Aileleriyle birlikte hayata tekrar bağlanan engelliler ayrıca kendi paralarını da kendileri kazanıyorlar. Belediyenin daveti üzerine Down Cafe’ye gelen İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Down Cafe’ye gelerek burada zaman geçirip çocuklarla sohbet ettiler. Gerçekleştirilen sohbetlerde ise, aile dramları ortaya çıktı.

BAŞKAN GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Gedik Mahallesi’nde oturan ve ailesinin en küçük kızı olarak dünyaya gelen 14 yaşındaki Nesuha Nida Gedik, ilk kez deniz gördüğünü ve denize karşı oturduğunu söylemesi başta Belediye Başkanı Seyfi Dingil olmak üzere orada bulunan herkesi duygulandırdı. Genç kız ailesinin durumun iyi olmadığını, anne babasının yaşlı olmasından dolayı sahile gelemediğini ve birkaç kez ablalarıyla çarşıya indiğini, ancak sahilde bulunan yerleri gezmeye imkan bulumadağını söyledi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil, genç kızın ailesiyle irtibata geçerek onu sıkça çarşıya indireceklerini ve gezmek istediği heryeri gezdireceklerini söylediler.

TEKNEYLE GEZİ TURU
Başkan Seyfi Dingil, “Öğrencimizden duyduğumuz bizleri gerçekten çok duygulandırdı. Bu ayıp bir Belediye Başkanı olarak Benim ayıbımdır. Onlara güzel bir ortam hazırlamaya çalışsakta demek ki daha eksikliklerimiz var. Bu öğrencilerin bir çoğu sokağa bile çıkamıyordu. Artık gelip buralarda çalışışıp kendi paralarını kazanıyorlar. Bazı öğrencilerimiz ise dışarıya çıkamıyorlar. Ama söz veriyorum; bir daha ki sefere, tüm öğrencilerimizi tekneyle deniz gezisine çıkaracağım” dedi.

‘AMELİYATINI BEN YAPTIRACAĞIM’
Belediye Başkanı Seyfi Dingil ayrıca, bir başka öğrenci İlayda Yılmaz’ın da görme kaybı yaşaması üzerine, tedavi koşulları açısından gerekli yardımı yapacaklarını ve aileyle irtibata geçeceklerini belirtti. Bunun üzerine İlayda Yılmaz, oldukça mutlu olduğunu ifade etti.