GENÇLİK MERKEZİ’NDEN EMPATİ PARKURU ETKİNLİĞİ


İskenderun Gençlik Merkezi oluşturduğu Empati parkuruyla engelli yaşamından kesitleri aktarma etkinlikleri çeşitli kurum-kuruluşlardan ilgi görüyor.
3 Aralık Engelliler günü etkinlikleri kapsamında başlatılan ve yoğun ilgi gören Empati parkuru İskenderun Teknik Üniversitesi gençleri, İskenderun Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı kız ve erkek yurdunda kalan gençler ve kent halkından yoğun talep aldı. İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Merkez olarak 3 Aralık Engelliler gününü bir günde değil her daim engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu anlatmak adına böyle bir çalışma başlattık. Bu nedenle gelen yoğun ilgi üzerine empati parkuru etkinliklerimiz kurum ve kuruluşlardan gelen talepler üzerine devam edecek” dedi.
İskenderun Gençlik Merkezinde İngilizce, Voleybol etkinliklerine katılan İSTE Üniversitesi gençlerinin de empati parkuru kurmak istediğini belirten Merkez Müdürü Kekin, gençlerin isteklerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Enpati Parkuru etkinlikleriyle engellilerin yaşamını insanların daha yakından görme, anlama ve hissetme fırsatı bulduklarını da aktaran İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Engelli Gençleri anlamak için gözlerini kapayarak beyaz bastonlarla yürümeye çalışan gençler, engelli kardeşlerinin ne tarz zorluklarla karşılaştıklarını anlayabiliyorlar. Gençler tekerlekli sandalye ile yürümenin kendi ağırlığını kollarıyla taşımanın ve rampa olmayan yerlerde ne kadar zor durumda kaldıklarını görüp, hissediyorlar. Gelen talepler üzerine Gençlik Merkezi Empati parkuru etkinliklerine devam etmek istiyoruz. En son Doğa Koleji’nde bir etkinlik yaptık, hayli ilgi gördü” diye konuştu.