GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI İSTE’DE BULUŞTU

İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İSTE-TTO) düzenlediği “İSTE’de Bilim Çocuk Oyuncağı” etkinliğine katılan ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin katılımları, heyecanları, bilim ve teknoloji hakkındaki düşünceleri, fikirleri ve projeleri büyükleri adeta büyüledi. “İSTE’de Bilim Çocuk Oyuncağı” etkinliğine öğrenciler, öğretim üyeleri ve ilköğretim okullarının öğretmen ve yetkilileri büyük ilgi gösterdi.

‘HAYAL KURMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYİN’
Etkinliğin açılışında geleceğin bilim insanları olacak öğrencilere, hayallerinden asla vazgeçmemelerini öğütleyen Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Dünyayı değiştirecek olan sizler, geleceğin bilim insanları olarak hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin. Fikirlerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirmek sizin elinizde ve sürekli deneyin, denemekten sakın vazgeçmeyin, mutlaka istediğiniz sonuca ulaşacaksınız” dedi. Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, gelecekte ne olmak ve ‘olduktan sonra’ ne üretmek istediklerini öğrencilere tek tek sorarak, İSTE ‘Çocuk Üniversitesi’nin de kurulma aşamasında olduğunu belirtti ve geleceğin bilim insanlarını üniversite, bilim ve teknoloji konusunda aydınlattı. Kendilerine fikirlerinin sorulması ve değer verilmesi öğrencilerin çok hoşuna gitti ve verdikleri birbirinden güzel cevaplarla büyükleri şaşırttılar. Sorulara verdikleri cevaplarla aynı zamanda etkinliğe neşe katan çocukların, zihin açıcı bilim ve teknoloji kitaplarını da okumalarını gerektiğini ifade eden Prof.Dr. Dereli; İskenderun Teknik Üniversitesi olarak, bu tür etkinlikleri daha sık yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

DENEYLER ETKİLEYİCİ
Açılış konuşmalarının ardından, heyecanlı ve meraklı öğrenciler İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde kendileri için düzenlenen bilim laboratuvarlarında Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, Etkinlik Koordinatörü Doç. Dr. Selin Sayın, İSTE-TTO Uzmanı Seçkin Dilek ve diğer katılımcılar ile beraber deneyleri gerçekleştirdi.

MUTLU OLDULAR
Bilimi, müzik eşliğinde deneyimleyen öğrenciler; kuru buz, kola mentos ve sabun köpüğü fıskiyesi deneyleri vb. gibi birçok deneyi merakla inceleyerek ve birçoğunu bizatihi kendisi yaparak; bilim insanı olmaya bir adım daha yaklaştı. Kimisi kendi yaptığı projeleri ve icatlarını yanlarında getiren öğrencilerin mutlukları gözlerinden okunuyordu. Gün boyu devam eden “İSTE Bilim Çocuk Oyuncağı” etkinliği, yapılan ikramlar ile sona erdi.