‘BU BARAKA HIRSIZLIĞA YOL AÇAR!’


İskenderun Kuyumcular esnafı, Belediye tarafından yaptırılan ahşap yapıların, Kuyumcular çarşısının güvenliğini sıkıntıya sokacağını belirttiler. İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası Başkanı Uğur Fırat, kuyumcu esnafı ile birlikte Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan Kuyumcular Pasajı’nın arka tarafında yapılan ahşap yapılar nedeniyle tepki gösterdiler.

‘ESNAFIM ZARAR GÖRÜRSE, NE OLACAK’
Bu konuyu İskenderun Belediyesi ile görüştüklerini ve buraya yapılacak bir çalışmanın sıkıntı oluşturacağını söyleyen esnaf, ‘Bize burada kapalı alan olmayacak dediler, ama yaptılar” açıklamasında bulundu. İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası Başkanı Uğur Fırat ise konuşmasında, “İskenderun Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlere karşı değiliz, fakat yapılan hizmetler esnafımıza zarar veriyorsa da bunun karşısında dururuz. Büyük Çarşı Kuyumcular Pasajı’nın yan tarafına yapılan baraka, pasaja sıfır şekilde yapıldı. Bu hem imara hem de kanunlara aykırıdır. Gece yarısı bir hırsız gelip duvarı delse kolaylıkla içeri girip hırsızlık yapabilir. Benim esnafım bundan zarar görürse bunun vebalini kim alacak? Esnafımız o barakanın oradan kaldırılmasını istiyor. Bununla ilgili de mahkeme süreci başlatıldı” diyerek, tepki gösterdi.

‘YAPIYI MAHKEMEYE TAŞIDIK’
Kuyumcu esnafı ise, “Biz bu barakanın yapılmasını istemedik. Barakanın kaldırılması için imza topladık. Pasajda 65 esnafız. Hepimizin de 35–40 yıllık emeği var. Barakayı delip içeri girip emeğimizi çalsalar biz ne yapacağız? Biz mağdur olduktan sonra şikâyette bulunsak kaç yazar? Biz bu durumu başkanımıza imza yoluyla bildirdik. En son da mahkemeye kadar bu işi götürdük. Sonucunu bekliyoruz” dediler.