2017’YE MEKTUP VAR!


İskenderun Naciye Suna Tekin İlköğretim Okulu, unutulan mektup ve tebrik kartı geleneğini yeniden canlandırmak için kolları sıvadı. Geçen sezon başlatmış oldukları geleneği bu yıl da sürdüren Naciye Suna Tekin İlköğretim Okulu’nda öğrenciler, yeni yıl kartı yazıp, ailelere gönderiyor. Teknolojik aletler hayatımızı kolaylaştırıp hızlandırsa da folklorik değerleri koruma yaşatma amaçlı çocukların belleklerine güzel bir anı olarak kaydetmelerini sağlamıştı. Bu proje okulun 470 öğrenci ve öğretmenler ile uygulanmış olup öğrencilerin göndermiş olduğu karttan aileleri çok mutlu oluyor. Çocukların duygu ve düşüncelerini mektuba yansıtması velileri duygulandırıyor.

‘AİLELER MUTLU OLUYOR’
Daha önce askeri komutanlara yazmış oldukları ‘Biriz, beraberiz’ dayanışma mektubuna gelen cevap da, öğrencileri ve idarecileri çok sevindirmişti. Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Başkomutan’ sıfatı ile gönderdikleri mektuplardan da cevap gelmesi öğrencileri mutlu etmişti.
Tüm geçmiş güzel hatıraların unutulmaması geleceğe aktarılması umudu ile başlatılan bu çalışma çok ses getirdi. Okul Müdürü Mehmet Çörtük, “Özlemle yad edip iç çekerek anlattığımız günleri sembolik olarak da olsa çocuklarımıza yaşatmak bizi mutlu etmektedir. Geleceğin Sanatkarları, Doktorları, Öğretmenleri, Hakimleri olacak çocuklarımızın da çocuklarına aktarması, unutulmaması ve yaşatılmasını kapsayan bir projemizdi” dedi.