
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay’ın yeniden inşa sürecinde ulaşım yatırımlarının aralıksız devam ettiğini belirterek, şehrin yalnızca konut projeleriyle değil, dev ulaşım projeleriyle de geleceğe hazırlandığını ifade etti.
Milletvekili Özel, İskenderun–Antakya arasını bağlayacak Belen Tünelleri ve Otoyol Projesi ile Gaziantep ve Kahramanmaraş başta olmak üzere bölgeyi İskenderun Körfezi’ne bağlayacak Amanos Tüneli, Otoyol ve Yüksek Hızlı Tren Projesi sayesinde mesafelerin kısalacağını, ticaretin hızlanacağını ve Hatay’ın nefes alacağını vurguladı.
2002 yılında Hatay’da 150 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun bugün 500 kilometreye ulaştığını kaydeden Özel, yeni konut alanlarının bağlantı yollarının tamamlandığını ve hastanelere ulaşımın önemli ölçüde hızlandığını dile getirdi.
İskenderun – Toprakkale Yol Projesinde Son Durum
Milletvekili Özel, Karayolları yetkilileri ve yüklenici firma temsilcileriyle birlikte İskenderun – Toprakkale Arası Devlet Yolu Asfalt Yenileme ve Kavşak Projesindeki çalışmaları yerinde inceledi. Projenin etaplarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
İskenderun – Payas Hattı (1. Etap): Asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Payas – Toprakkale Hattı (2. Etap): İhale süreci tamamlandı, yapım aşamasına geçildi.
Belen ve Amanos Tünellerinde Çalışmalar Sürüyor
6 Şubat depremlerinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları ekiplerinin Hatay’da önemli projeleri hızla hayata geçirdiğini belirten Özel, Belen Tüneli’nde birinci etap ve viyadüklerin tamamlandığını, ikinci etap çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Özel ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Mart ayında Hatay’a gelerek start vereceği Amanos Tüneli Projesi kapsamında toplam 60 kilometre uzunluğunda üç tünel inşa edileceğini, bu proje ile Gaziantep’in İskenderun Körfezi’ndeki liman ekosistemine doğrudan bağlanacağını ve Hatay’ın yüksek hızlı tren hattına kavuşacağını ifade etti.
TOKİ ve Otoyol Bağlantıları Tamamlanıyor
Cebike TOKİ Bağlantı Projesi bitme aşamasına geldi. Denizciler Otoyol Bağlantı Projesinin ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Bu bağlantı sayesinde beldelerden otoyola erişim kolaylaşacak, vatandaşlar TOKİ bölgesindeki hastanelere kısa sürede ulaşabilecek.
Milletvekili Abdulkadir Özel, “Hatay yeniden ayağa kalkarken, yollarımız da geleceğe uzanıyor. Şehrimiz için ne söz verdiysek yaptık, yapıyoruz. Durmak yok.” ifadelerini kullandı.