Gazete Güney

HATAY GÜNLERİ’NDE ‘BİR ADIMDA BİN HİKAYE’

Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Hatay Dernekler Konfederasyonu’nun (HATKON) düzenlediği Hatay İl Tanıtım Günleri deprem sonrası ilk kez kapılarını İstanbul’da ziyaretçilerine açtı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen ‘Bir adımda bin hikâye’ temalı etkinlikte Hatay’ın kendine özgü yöresel lezzetleri, el sanatları, kültürel değerleri ve tarihi dokusu İstanbullular ve İstanbul’da memleket hasreti çeken Hataylılar’la buluştu.

600 yemek çeşidi ve 54 tescilli coğrafi işaretli ürünü bulunan gastronomi şehri Hatay’ı tanıtan etkinlikte ayrıca deprem sonrası Hatay’daki toparlanma sürecine de dikkat çekildi.

Etkinliğin resmi açılışına İstanbul Valisi Davut Gül, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 29’uncu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Hatay’ın ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖNTÜRK, ‘BU YIL BU ETKİNLİĞİN AYRI BİR ÖNEMİ VAR’

Yoğun ilgi gören ve Hatay mutfağının coğrafi işaretli ürünlerini tatma fırsatı bulduğu etkinlikte konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, “Asrın felaketinde yeni bir şehir yapıldı. Bu şehirde neler yaptık, şehri nereden nereye getirdik, ulaşımıyla, tarihi alanların yeniden inşasını vatandaşlarımızla buluşturmak istedik. Onun için bu yıl İstanbul’daki tanıtım günlerimizin ayrı bir ehemmiyeti ve önemi var” dedi.

MASATLI, ‘ŞEHRİMİZ AYAĞA KALKIYOR, HAYAT NORMALE DÖNÜYOR”

Deprem sonrası ilk kez İstanbul’daki tanıtım günlerine katıldıklarını anlatan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Bizler, Medeniyetler Şehri Hatay’dan, şahsım, Büyükşehir Belediye Başkanımız, belediye başkanlarımız ve tüm ilimizdeki yöneticilerle İstanbul’a konuk olduk. 6 Şubat’la, tarihin ana karadaki en büyük afetlerinden biriyle yüz yüze geldik. Bu afetler, bizde kapanması zor maddi ve manevi yaralar bıraktı.”

Exit mobile version