Gazete Güney

ARSUZ’DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Arsuz İlçe Müftülüğü tarafından Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mevlid-i Nebi programında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hayatı ve öğütleri üzerine söyleşiler ve ilahiler okundu.

Programa; Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu, Arsuz İlçe Müftüsü İsmail Aktoprak, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yanmaz, Arsuz Belediye Başkan Vekili Yusuf Uyar, Memur-Sen Arsuz İlçe Başkanı Mehmet Çam, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program İstiklal marşının okunması, Kuran’ı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile devam etti.
İntibah Ezgi Grubu tarafından okunan ilahiler, konuklara manevi huzur yaşattı.

Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu ve Arsuz İlçe Müftüsü İsmail Aktoprak konuşmalarında, “Sevgili Peygamberimiz sadece dinin tebliği için vazifelendirilmiş değildir. İslam Dininin yaşantıya aktarılış şeklini, dünyada yaşantımızı nasıl şekillendireceğimizi öğretmek için gelmiştir. Onun hayatını doğru şekilde öğrendiğimizde, onu kendimize rehber yaptığımızda Rabbimizin bizden razı olacağı hayatı yaşamış olacağız” dedi.

Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa katkılarından dolayı İl Müftüsü Mevlüt Topçu’ya teşekkürlerini iletti.
HABER MERKEZİ

Exit mobile version