Gazete Güney

VİRA BİSMİLLAH!

İskenderun balıkçı barınağında düzenlenen merasimle balık mevsimine VİRA BİSMİLLAH dendi ve tekneler körfeze doğru açıldı.

İskenderun balıkçı barınağında organizeyi yapan Hatay il ve ilçe tarım müdürlüğü ve Hatay su ürünleri kooperatifler başkanı Yücel Habip Dalgıç, açılışa gelen protokol, balıkçılar ve kalabalık vatandaşlar grubu ile İGC Başkanı Diyap Atar nezdinde tüm basın mensupları töreni takip etti.

Hatay Büyükşehir mehteran takımı açılış öncesi verdikleri konser sonrası bir dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşımızın okunmasının sonrası Hatay kooperatifler birlik başkanı Yücel Habip Dalgıç ve daha sonra Hatay milletvekilleri ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın konuşmalarının ardından kurdela kesilerek tekneler avlanmak için denize açıldılar.

Protokol ve misafirlere Hatay kooperatifler birliği olarak balık ekmek ikram edildi.
İskenderun balıkçı barınağı bilindiği üzere büyük felaketin ardından yerle bir olmuştu. İskenderun balıkçı barınağının yeni düzenlenme haline büyük çaba gösteren Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel konuşmasının ardından balıkçılar tarafından alkış aldı.

İskenderun merkezinde yıllardır görev yapan ve yüzlerce acentası olan İskenderun Deniz Ticaret Odasının (İMEAK) bu etkinlikte olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Exit mobile version