Gazete Güney

EROL AKIN, ‘TRAFİK AKIŞININ DEĞİŞMESİNİ OLUMLU BULUYORUZ’

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, şehrin önemli yollarındaki trafik düzenlemeleriyle ilgili uzun süredir süregelen tartışmaların sona erdiğini ve caddelerin trafik akış yönünün eski haline dönmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarında, geçmişte yaşanan sıkıntılara ve bu süreçte yaşanan zorluklara dikkat çeker Başkan Erol Akın, şehir içindeki ana arterlerin ters çevrilmesinin, uzun yıllar boyunca vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade etti.

Bu değişikliklerin alışılmış düzeni bozduğunu ve başlangıçta zorluklara yol açtığını belirten Akın, “Tabiri caizse, bir yanlıştan vazgeçildiği için mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Elbette alışılması biraz zaman alacak. Şehirdeki ters düzenleme nedeniyle hem vatandaşlar hem de biz, zorluklar yaşadık ancak şimdi yolların eski haline dönmesiyle birlikte bu sıkıntıların sona ereceğine inanıyorum” dedi.

2018 TARİHLİ RAPORUN ÖNEMİ
UKOME tarafından yapılan bu düzenlemenin, 2018 yılında verdikleri rapora dayandığını, raporda, yolların akışının ters dönmesinin, hem esnaflar hem de kamuoyu tarafından uygun görülmediğine dair açık bir görüş bildirdiklerini hatırlatan Akın “2018 yılında, Ulaşım Daire Başkanlığı’na verdiğimiz raporda, yolların akışının ters dönmesinin şehir için uygun olmayacağı kanaatini belirtmiştik. Bu raporu hazırlarken sadece kendi meslektaşlarımı değil, şehrimizin trafik akışını ve ulaşım ağındaki eksiklikleri gözlemleyen trafik uzmanlarıyla da ortak bir görüş oluşturduk” diye konuştu.

‘REVİZYON YAPILMALIDIR’
Başkan Akın, trafik akışını düzenlemenin ve dolmuş güzergahlarının belirlenmesinin Ulaşım Daire Başkanlığı’nın yetkisi olduğunu vurgulayan Akın “Biz sadece görüş belirtiriz, nihai karar organı Ulaşım Daire Başkanlığı’dır. Bizim önerilerimiz bağlayıcı olmamakla birlikte, şehir içindeki düzenlemelerin vatandaşların ihtiyaçlarına uygun olması için katkıda bulunmaya çalıştık. Yolların eski düzenine dönmesi, sadece akış yönlerinin değiştirilmesiyle sınırlı kalmayacak, yer işaretlemeleri, durak yerleri ve indir-bindir noktaları da yeniden düzenlenmesi gerekir. Özellikle İnönü İlkokulu önündeki kavşak ile PAC Meydanı olarak bilinen kavşağın eski şekline dönmesi için revizyon yapılmalı” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR VE GELECEK ADIMLAR
Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Daire Başkanlığı’na bu süreçte verdikleri destek, yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Akın şunları kaydetti “Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Daire Başkanlığı’na, bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçmişte, 2018’de verdiğimiz raporlar ve 2019’da yapmış olduğumuz sunumlarda, şehrin trafik düzenlemeleri konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Sonuç olarak, yollar eski düzenine döndü ve bu durum şehrimiz için hayırlı oldu…”

Exit mobile version