Gazete Güney

BAŞKAN GÜVEN, “YARALARI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Arsuz Belediyesi, depremin ilk saatlerinden itibaren alanda yer alıyor, zorda ve ihtiyacı olan vatandaşların yanında olmaya çalışıyor.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, depremin ilk saatlerinden itibaren sahada yer alıyor. 10 ili kapsayan ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli deprem Hatay’ın tüm ilçelerini olduğu gibi Arsuz’da da yıkıma sebep oldu. Arsuz Belediyesi personeli de afetzede olduğu için depremde evi yıkılan, yakınlarını kaybeden, kalacak yeri olmayan ve ailesini güvenli bir yere yerleştirmek isteyen personelin dışında kalan tüm müsait personel sahada yer alarak çalışmalara katıldı. Ardından ailesini güvence altına alan personel de sürece dâhil oldu.

Vatandaşlara desteklerinin tüm imkânlarıyla devam edeceğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “6 Şubat sabahı, saat 04.17 de 7.7, saat 13.24’te 7,4 ve dün akşam saat 20.04 te 6.4 ve 20.07 de 5.8 şiddetinde Hatay’ımızı ve diğer illerimizi etkileyen, dünyada emsali olmayan depremlerle karşı karşıya kaldık. İlçemizde, ilimizde ve diğer illerde bu depremin yıkımlarını ciddi derecede yaşadık. Arsuz Belediyesi olarak depremin ilk saatlerinden itibaren alanda ve arama kurtarma çalışmalarında yer aldık. Zorda ve çeşitli ihtiyaçlarla mücadele etmeye çalışan vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. İlçemizin neredeyse tüm mahallelerinde yıkılan ve ağır hasarlı olan binalarımız var. Bu yıkımlarda maalesef çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Çok sayıda vatandaşımız ise yaralandı. Bu süreçte çok sayıda değerli vatandaşımız, öğretmenimiz, polisimizin yanı sıra belediyemizin yazı işleri müdürü Rıdvan Devrim’i de kaybettik. Depremin ardından Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından ilçemizde yapılan hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. 20 Şubatta yaşadığımız son şiddetli depreme kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 14956 binanın hasar tespiti yapılmıştı. Bunlardan 544 adedi yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı idi. Ancak son deprem itibariyle hasar tespit çalışmalarının yeniden yapılması ihtiyacı doğdu. Vatandaşlarımızın ağır hasarlı ve yıkılacak binalara kesinlikle girmemeleri, kıymetli eşyalarını almak için mümkün olduğunca kolluk kuvvetlerine haber vermeleri gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu süreci vatandaşlarımızla birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde aşacağız. Hepimiz çok korktuk. Panik haldeyiz ancak güvenlik önlemlerini dikkate alarak ilgili duyuruları takip ederek mümkün olduğunca sağduyulu olmaya çalışmalıyız. Şuan en temel ihtiyacımız çadır. Ancak çadır temininde çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Çadıra ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın belirli noktalarda kurulan çadır alanlarına başvurmaları ve yerleşmelerinin öncelikli olduğunu vurgulamak istiyorum. Evlere çadır temini yapılamamaktadır. Çok özel durumlarda (evi yıkılan, engelli üyesi olan ya da ağır kronik rahatsızlığı olan koşullarda) temin edebildiğimiz ölçüde çadırı ulaştırmaya çalışıyoruz. Ancak daha önce de belirttiğim gibi çadır temini konusunda çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz.
Emsali olmayan bu depremin ardından vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Karaağaç Semt Pazarı, Karaağaç Expo Alanı, Karaağaç Belediye Ek Hizmet Binasının Yanındaki Park Alanı, Madenli Eski Belediye Binası Alanı, Gökmeydan Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi Alanı, Çetillik Semt Pazarı Alanı, Arsuz Kent Meydanı’nda şu an hazır halde çadır alanları ve yemek dağıtımı mevcuttur.
Karaağaç Plajı Arkası, Karaağaç Konarlı Mahallesi, Gülcihan Kamp Alanı, Gözcüler Green Park civarında çadır alanları ve yemek dağıtımını gerçekleştirmek adına yeni yerlerle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version