Gazete Güney

İSTE ICWET’21’E EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferansı ve Sergisi’ne (ICWET) ev sahipliği yaptı.
Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferansı ve Sergisi (International Conference on Welding Tecnologies and Exhibition- ICWET), kaynak teknolojileri alanında akademi ve iş dünyasını bir araya getirdi.

Açılış oturumuna İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, DOĞAKA Temsilcisi, İSTE Rektör Yardımcıları ile akademi ve sanayi camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış oturumda ilk sözü İSTE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Bahçeci aldı. Tüm katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Doç. Dr. Bahçeci, konferansın bu yıl İSTE’de düzenlenmesi için Kaynak Teknolojileri Derneği ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“Bu denli geniş ve kapsamlı bir alanda önemli çalışmaların yapılmasında yönlendirme yapma adına bu tür konferanslar oldukça önemli” diyen Bahçeci, “İSTE olarak hem bölgemize hem de ülkemize yararlı olacağımıza inandığımız bir yola girdik. Bu konudaki en büyük adımımız Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’dir. Projenin her adımında yanımızda olan İTSO’ya, projemizi onaylayan ve kıymetli gören Bakanlığımıza ve DOĞAKA’ya teşekkürü bir borç bilirim. Konferans için özenle çalışan öğrencilerime, İSTE Metalurji Öğrenci Topluluğu ve Bilimsel Araştırmalar Öğrenci Topluluğu’na özverileri için teşekkür ediyorum” dedi.
Doç. Dr. Ersin Bahçeci konuşmasını “İSTE olarak gözümüz uzayda. Gelecek uzayda, bu alanda çalışacak insan gücünü yetiştirmek amacındayız” diyerek tamamladı.

ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Açılış oturumunda konuşma yapan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Ülke genelinde adından başarıyla söz ettiren İskenderun, Türkiye’nin önde gelen ağır sanayi bölgelerinden biridir. Yapılan araştırmalar nitelikli eleman eksikliğini ortaya koymuştur. Kalifiyeli kaynakçı eksikliğinin giderilmesi hususunda İSTE yürütücülüğünde, İTSO ortaklığında ve DOĞAKA finansörlüğünde Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ni hayata geçirmekteyiz. Üniversite- sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan projemiz ile kalifiyeli eleman yetiştirmeyi ve mevcut çalışanları daha iyi hale getirmeyi amaçlıyoruz. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza İTSO adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış oturumunda konuşan Kaynak Teknolojileri Derneği Başkanı ve Gazi Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kurt, “Hem sektörün hem akademinin ilgisini çeken konferansta “Sizinle bir kez daha bir araya gelebilmiş olmaktan ötürü mutluyum” dedi. Kaynak teknolojilerinin endüstriyel olarak kullanım sürecinin nasıl geliştiğine dair bilgi veren Prof. Dr. Kurt konuşmasında, teknolojik gelişmelerin insan ihtiyaçları ile doğrudan bağlantılı olduğuna değindi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Endüstrinin hızlı değişmesi bu değişimlerin yakından takip edilmesi gerekliliğini de beraberinde getirmektedir. Kaynak, pek çok disiplini bünyesinde barındıran bir alan ve bu alanın geleceğini dikkate almak zorundayız. Bu alanda gerekli nitelikli elemanların yetişmesi elzemdir. Gençlerimizin geleceğine yön verirken dünyadaki değişimleri göz önünde bulundurmaları gerekmektedir” diyen Kurt, modern kaynak teknolojilerine ilişkin kısaca bilgi verdi.

Oturuma Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız adına uzaktan bağlantı yoluyla katılan Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, konferansın herkes için verimli geçmesini temenni ederek konferansın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Açılış oturumunda söz alan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de konuşmasına katılımcılara hoş geldiniz diyerek başladı. Rektör Prof. Dr. Depci, “Bu değerli konferansın İSTE bünyesinde gerçekleşmesine katkı sunan Prof. Dr. Adem Kurt, Kaynak Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve İSTE akademisyenlerine teşekkür etmek istiyorum. Bundan 3 yıl önce özelde bölgemiz, genelde ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli kaynak uzmanlarının yetişmesine katkı sunmak amacıyla İSTE Kaynak Teknoloji Mükemmeliyet Merkezi Kurulumu hayali ile yola çıktık. Projemize destek veren Bakanlığımıza, bu süreçte maddi manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen en değerli paydaşlarımızdan olan ve üniversitemize gönül veren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte, çok değerli Valimiz Rahmi Doğan’a, DOĞAKA’nın tüm temsilcilerine destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“İSTE olarak ulusal ve uluslararası her platformda bilim insanları ve araştırmacılar ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını” belirten Rektör Depci “Kapımız ve gönlümüz herkese açıktır” ifadelerini kullandı. Katılımcıları katılımları için teşekkür eden Rektör Depci, katılımcıların iyi bir konferans geçirmesi dileklerini sunarak konuşmasını tamamladı.
Açılış oturumu İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Daryna Trofimova, Olga Trofimova ve Valentyn Trofimov’un klasik müzik konseriyle tamamlandı. Açılış oturumunun ardından katılımcılar, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci öncülüğünde konferans sergisini gezdi.
HABER MERKEZİ

Exit mobile version