Gazete Güney

7326 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal ve İskenderun Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Remziye Evren, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek 09/06/2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun” ile ilgili bilgiler verdiler.

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılarda özellikle sanayicilerin, esnafların ve kobilerin ekonomik anlamda etkilendiğine vurgu yaparak, “09/06/2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 31 Ağustos 2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve başvuru üzerine yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödemelerini 1 Kasım 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” hükümlerinden yararlanmak isteyen mükelleflerimizi bizler de bilgilendiriyoruz. Bu sürecin mükelleflerimiz için de bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Pandemi sürecinde getirilen bu af ile işletmelerimizin borç yükü azalacak ve biraz olsun nefes alacaklardır” dedi.

Exit mobile version