Gazete Güney

HATAY MÜZELER ŞEHRİ OLACAK

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Sürekli dile getirdiğimiz bir hayalimiz var. Hayalimiz, Hatay’ı müzelerin şehri haline getirerek Kültür turizminin başkenti yapmaktır” dedi.

Milletvekili Yayman, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Hatay Turizm Platformu olarak korona salgını döneminde dahi düzenli olarak toplandıklarını ve Hatay turizmini salgın sonrası döneme hazırlamaya çalıştıklarını dile getirdi.
Yayman, “Hatay, Türkiye’nin açık hava müzesidir ve bacasız sanayi turizmden daha fazla pay almalıdır. Saray Caddesi üzerine yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binanın restore edilme aşamalarını adım adım izledik. Kısa sürede bu binanın kurtarılarak yeni bir fonksiyon verilmesi şehrimiz adına çok önemli ve mutluluk verici bir gelişmedir. Bina hem yok olmaktan kurtarılmış hem de şehrin en güzel binalarından biri olmuştur” sözlerini kullandı.

SALGIN DÖNEMİNDE ÇALIŞTIK
Konuyla ilgili fikirlerine başvurduğumuz Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör şunları söyledi; “Yaklaşık bir yol önce restorasyona başladığımız bu tarihi bina Antakya’ya yakışır bir kimliğe kavuştu.
Hatay İli Antakya İlçesi Saray Caddesi 3 Mıntıka 5 nolu parselde bulunan Mülkiyeti hazineye ait Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsisi tescil bina, onarılarak Hatay Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanılacaktır. Biz salgın döneminde de çalışarak bu binayı şehrimize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz.
Işıkgör açıklamasında, Edebiyat Müze Kütüphanesi bulundukları il ve çevre illerde doğmuş ya da uzun yıllar yaşamış, o yöre ile bütünleşmiş yazarların eserleri ile kendileri hakkında yazılmış çalışmaları bünyesinde bulunduran ve “Uzmanlık Kütüphaneleri” olarak hizmet veren kurumlardır.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Edebiyat Müze Kütüphaneleri Projesi” aracılığıyla edebiyat üretimine ve Türkiye’nin edebiyat ve yazı alanında çekiciliğinin yükselmesine katkı sağlamak üzere hizmete açtığı bilgi merkezleridir. Edebiyat Müze Kütüphaneleri idari açıdan, kuruldukları ildeki ‘İl Halk Kütüphaneleri’ne bağlıdır. Edebiyat Müze Kütüphaneleri hayat boyu öğrenme sürecine hizmet ederek kullanıcısının yaş, kıdem, meslek, uzmanlık alanı vb. hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm halka açıktır.”

‘ANTAKYA ÇEKİM MERKEZİ OLACAK’
Işıkgör, “Mevcut tescilli bina, Hatay tarihi ve kültürü ile Hatay ilinde yaşamış ve yaşayan şair ve yazarların kitaplarıyla donatılarak, kültürel faaliyetlerin yapıldığı alan haline gelecektir. (Şair ve yazarları anma ve tanıtım günleri, şiir dinletileri, yazarlarla buluşmalar gerçekleştirilecektir” sözlerini kullandı.
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da, “Bu eserin Hatay’a kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile Hatay Kültür ve Turizm müdürü Hüsnü Işıkgör’e teşekkür ederim” dedi.
Milletvekili Yayman, “Bizim bir sloganımız var, ‘Yaparsa AK Parti yapar’ sözünü hayata geçirmenin ve Hatay Edebiyat Müzesini de yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

Exit mobile version