Gazete Güney

POTANSİYELİMİZİ GLOBAL ÇAPTA BİR BAŞARI ÖYKÜSÜNE ULAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Ulusal kültürlerin, ekonomilerin ve sınırların bütünleştiği, hemen hemen her alanda yeni eğilimlerin güç kazandığı günümüz dünyasında, yeni bir yapılanmayla yol almaya başlayan Ceritbinmez Şirketler Grubu, yaşan gelişmelere paralel olarak başta ekonomik olmak üzere her alanda ‘entegrasyon sağlama ve uluslararasılaşma’ fikrini uygulamaya geçirmeye başladı.

Değişim ve dönüşümle yakalanacak avantajların daha etkin biçimde harekete geçirilmesi amacıyla Ramada Otel’de bir organizasyon düzenleyen Ceritbinmez Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ceritbinmez; ulusal ve küresel ilişkilerin güçlenmesine hizmet etmek amacıyla bu tür çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.

Finansal alanda görev yapan insanların katılım gösterdiği toplantıda konuşan FED Eski Ekonomisti ve Stratejik Yönetim Danışmanı Erkin Şahinöz’de küreselleşen mali piyasalar konusunda ilginç ipuçları verdi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ceritbinmez Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ceritbinmez, şirketlerinin gelişimindeki tarihsel süreci, vizyon, misyon ve geleceğe yönelik bakış açıları hakkında bilgiler verdi. 1985 yılında temelleri atılan şirketlerinin bugün ‘Ceritbinmez Şirketler Grubu’ (CRT) olarak yoluna devam ettiğini belirten Atıf Ceritbinmez; şu açıklamaları yaptı:

‘FIRSATLAR VE ZORLUKLARI İYİ KAVRAMAMIZ GEREKİYOR’
“Ben şahsen küreselleşmeyi dünya ekonomisi ve uluslararası finansal sistem için önemli, yararlı, zorlayıcı, kaçınılmaz ve geri dönülemez bir süreç olarak görüyorum. Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmelerin ışığında 1990’lı yıllarda belirginleşen, 2000’li yıllarda iyice şekillenmeye başlayan yenidünya düzeni, toplumsal yaşamın tüm alanlarını etkilemektedir. Küreselleşme tüm dünyada rekabeti de artırmıştır. Yeni finansal araçların ve piyasaların gelişmesine paralel olarak, risk ölçüm ve risk yönetim teknikleri de büyük ölçüde değişmiştir. Bu nedenle yaşamın her alanında tanıklık etmekte olduğumuz çok hızlı değişim, dönüşüm kavramlarını sistem ve süreç mantığı içinde şirketlerimizde de uygulanmaya başlanmaktayız. Dinamik gelişmelerin yaşandığı günümüz finans dünyasında, küreselleşmenin beraberinde getirdiği fırsatlar ve zorlukları iyi kavramamız gerektiğinin bilinciyle hareket ediyoruz.”

Ceritbinmez; değişen dünya konjektörüne uygun olarak yaşama geçirdikleri kurumsallaşma çalışmalarına da dikkat çekerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Hedefimizi gerçekleştirmek için önemli adımlar attık. Profesyonel insanları kadromuza kattık. Değişen pazar koşullarına uyum sağlamak amacıyla yeni stratejiler oluşturduk. Global pandeminin ortaya çıkardığı zorlu koşulları bir öğrenme, uyum sağlama ve gelişme fırsatı olarak değerlendirdik. Organizasyonel büyüme ve yapılanmamızı yeniden oluşturduk. Bu stratejisi ile işlev ve performansını arttırarak daha etkili ve daha görünür fırsatlar yakalayacağına inandığımız CRT’nin teknolojisini geliştirmiş küresel bir şirketi olma hedefine bir adım daha yaklaştığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yol arkadaşlarım kardeşim Edip Ceritbinmez, eşim Nur Ceritbinmez ve tüm ekibimizle birlikte 2021 yılından itibaren global çapta gerçekleştirdiğimiz projelerin sayısını artırarak yetkinliğimizi, gücümüzü ve büyüme ivmemizi hızlandıracağız. Değişim ve dönüşüm yolculuğumuzda potansiyelimizi global çapta bir başarı öyküsüne ulaştırmayı hedefliyoruz.”

BİTCOİN’İN PİYASA DEĞERİ TÜRKİYE EKONOMİSİNİN 1.5 KATI
FED Eski Ekonomisti ve Stratejik Yönetim Danışmanı Erkin Şahinöz ise dijitalleşmeyle birlikte hayatımıza giren ve kavram karmaşası en yüksek noktada olan Kripto paralar ve blok zincir konusunda açıklamalarda bulundu. Piyasa değeri 1 trilyon doların üzerinde olan Bitcoin’in Türkiye ekonomisinin 1.5 katı büyüklüğüne ulaştığına vurgu yapan Erkin Şahinöz; “Bitcoin ve arkadaşları 2009 yılında 1.0 dönemini başlatmıştı. Ethereum 2014 ile beraber bütün masayı devirdi. Blog zincir 2.0’a geçtik. Burada da ethereum ve arkadaşları var” diyerek şöyle devam etti:
“Kripto para aleminde bitcoin buranın rezerv parasıdır. Yüzde 56 ağırlığa sahip ama giderek düşüyor. Çünkü coin sayısı artıyor, diğer coinler popülerleşmeye başlıyor. Dolayısıyla kripto para ve blok zincir dünyası için bitcoinin yüzeysel olarak ağırlığının düşmesi iyi bir şey. Fiyatı 60 bin dolar civarında. Piyasa değeri 1 trilyon doların üzerinde. Neredeyse Türkiye ekonomisinin 1.5 katı büyüklüğüne ulaşmış sadece bir kripto para. Ethereum son günlerde hareketlendi.”

Şahinöz, kripto para ile bir aracı olmadan değer transferi, para transferleri yapılabildiğini, bununda önemli bir konu olduğu değerlendirmesinde bulunup, zamanın değiştiğini dair verdiği örnekte “Britannica ansiklopedisini yazan kaç kişi düşündünüz mü? 4 bin kişi içerik üretiyordu. Wikipedia’da ise herkes içerik yazabiliyor, 29 milyon kişi bilgi girebiliyor. Wikipedia herkese açık ve değiştirilebilir. Açık inovasyonun dibi burası. Kripto paralarınızın, sağlık kayıtlarınızın, şirketinizin tedarik zincirindeki işlemlerinin kayıtlarını da tutabilirsiniz. Ne isterseniz onun kayıtlarını tutabilirsiniz. Farklı bir kayıt tutma şekli. Dünya oraya doğru gidiyor. Burada iyi düşünmek lazım” diye konuştu.
Şahinöz, programda katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Exit mobile version