Gazete Güney

COVİD-19 VİRÜSÜ VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ TANIYALIM

Vücudumuza dışarıdan giren virüsler önce DNA genetik yapıyı bozarlar. Virüsler tutunduğu (yerleştiği) organda gelişip çoğalabilmesi için ilk yaptığı şey; organdaki ana kan damarlarına bağlanarak (beslenebilmek için) kendi kan damarlarını oluştururlar.

Vücudumuzda oluşan virüs hücrelerinin gelişimini önlemek ve yok etmek için (vücut DNA’mıza ilk saldırı olduğunda); PS 3 denen DNA genetik bekçileri, çok hızlı bir şekilde hücre çekirdeğinde birikerek virüs hücrelerinin çoğalmasını engellemeye çalışırlar.

PS3 DNA hücrelerinin yardımına ilk gelen (koşan) çöpçü hücreleri virüs hücrelerini içlerine alarak TNF-alfa maddeleri ile eritirler. T- lenfosit hücreleri ise virüs hücrelerinin zarlarını delerek içine girerek ve patlatarak yok ederler. Bağışıklık sistemindeki sensörlü Nk hücreleri virüs hücrelerinin gittiği yerleri izleyerek yakaladığı yerlerde zehirleyerek öldürürler.
T lenfositler bağışıklık siteminin ana hücreleri olan AKYUVARLAR’ dır. T lenfositleri çoğaltmak daha etkili kılabilmek için en önemli faaliyet; depresyon, kin ve nefret duygularını azaltmalı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için; yabani kekik, (kavraklor, tümöl maddeler) zencefil ve zerdeçal kullanmalı.

Covid 19 virüsü bulaştığında veya iki doz aşı yapıldığında vücudumuzun (B lenfositlerinin) sağladığı antikorlar ve T lenfositlerin oluşturduğu ANTİKORLAR vücudumuzu Covid-19 virüsünden koruyacaktır. Vücudumuzun oluşturduğu antikorlar en az altı ay ve daha uzun (1-2 yıl) koruyucu özellik gösterebilirler.
COVİD-19 virüsü ile ilgili Ferideh Sultan Mohammadi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Başkanı ABD Maryland Üniversitesi Görüşleri=
Korona virüsü ile aylarca, hatta yıllarca yaşamaya alışmalıyız.
Maskenin aşırı kapatılması ve eldiven takılması yanlıştır.
Elleri sıkça yıkamak ve iki metrelik fiziki mesafe, korunmanın en iyi yöntemidir.

Evleri aşırı dezenfekte etmeye gerek yok.
Alışveriş ürün paketleri, alışveriş arabaları, ATM makinelerinden virüs bulaşmaz.
Corona virüsü gıda virüsü olmayıp gıdalardan paketlerden insana geçmez.
Dışarıdan eve gelince kıyafetlerinizi değiştirmeye ve duş almanıza gerek yok.
Elinizi, yüzünüzü, ağız ve burnunuzu yıkamanız yeterlidir.
Korona virüs havada aslı kalmaz, yakın temasta solunum yolu damlası (tükürük) enfeksiyonudur.
Parklarda fiziksel mesafeyi (2 mt) koruyarak vakit geçirebilirsiniz.
Corona virüsü bakteri değildir o nedenle ellerinizi ve yüzünüzü anti bakteriyel sıvı veya katı sabunla yıkamak yerine normal sabunla yıkayabilirsiniz.
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için, sirke, şeker kamışı, zencefil, zerdeçal yiyebilirsiniz. Bunlar korona virüsün bulaşmasını engellemez. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Maskeyi uzun süre takmayın. Oksijen almanızı kısıtlar. Maskeyi yoğun kalabalık ortamlarda sıkıca kullanın, ilk fırsatta maskeyi yenileyin.
Eldiven kullanmayın. Virüsün eldivende birikmesine neden olur. Farkına varmadan yüzünüze ve ağzınıza virüs bulaştırabilirsiniz.
Fırsat buldukça plajlara ormana ve park yerlerine giderek zaman geçirin bağışıklığınızı böyle güçlendirin.
Evde ve arabada maske kullanmayın.

Günde bir yumurta tüketin, bolca su için, içine limon sıkarak. Yemek ve içecekleriniz (çay vb) sıcak olmalı, soğuk gıdalardan az tüketin.
Corona virüsü PH değeri 5.5 ile 8.5 arasında yaşamını sürdürür, gelişir. Değişime uğrar. Bu nedenle PH değeri yüksek gıdalar tüketin.
Limon Ph10
Avokado Ph13
Sarımsak Ph13
Mandalina Ph9
Suları da limon sıkarak için. Limonlu su virüsün, ağız içinde ölmesini (izolasyon) sağlar. Akciğere inmesini önler.
Dışarıdan geldiğinizde; parmaklarınızı birkaç damla limon suyu ile dezenfekte edin. Burun ve ağız çevresine sürün.

Exit mobile version