Gazete Güney

TÜKETİM ODAKLI YAŞAM BİZİ ÜRETİMDEN UZAKLAŞTIRDI


100 yazar ve 180 yayınevinin katıldığı İskenderun 1. Kitap Fuarı’nda yaklaşık bir hafta geride kalırken 16 Şubat’ta kadar açık olacak olan fuarın ziyaretçileri her geçen gün artıyor.
Bu arada fuarın söyleşi bölümünde ise yazarların yanı sıra birbirinden değerli akademisyenler, önemli bilgileri katılımcılar ile paylaşıyorlar.

Fuarın dünkü programında Dr. İlhami Fındıkçı, global olarak insani bir krizin olduğunu belirterek bunu şöyle açıkladı: “Dünyada hiç bir dönem ruh sağlığı bozuk insanlar yalnız, kendi kuyusuna düşmüş, çıkamaz durumda hale bu kadar yoğun olarak görülmedi. Yaşadığımız bu süreçte sanayileşme dönemi ve bilgi çağı insanlık rahat olsun diye ise hızlı bir şekilde kendini gösteriyor. Öyle ise insanlar neden rahat değil? Bunun nedenlerini irdelemek gerekiyor.

Çünkü tüketim odaklı yaşam bizi üretimden uzaklaştırdı. Üretmeyen insanın sağlığı bozulur. İnsani değerlerimizi inşa edecek olan yer yüzünde bulunma sebebimizden, kendimizden uzaklaştık. İşte bunun adı insani krizdir. Peki bunun önüne geçmek için ne yapmak gerekir? Elbetteki üretim odaklı bir yaşam tarzını seçmeliyiz. İnsanın yeryüzünde varoluş nedeni iki amaca dayanır. Birincisi yeryüzüne bir şeyler veren, diğeri ise alan tarafında olmaktır. Herken kendisi ile yüzleşmeli ve insanlık için katkıda bulunan tarafında olursa ruh sağlığı daha iyi olur. Araştırmalarla bu kanıtlanmıştır. Örneğin en basit bir anlatımla; yolda yüyken bir taş gördüğümüzde onu oradan kaldırırsak bu ne için yapılmalıdır? Başkası zarar görmesin diye. İşte bunun gibi insan hayatına katkı veren, üretici tarafta olan bir yaşam biçimi seçilmelidir.”

Söyleşiye, İskenderun Belediyesi yönetimi, personeli ve Yazar Seval Kirmit Yazar ile konuklar ilgi gösterdi.
Dr. İlhami Fındıkçı, alkışlanan sunumundan sonra katılımcıların sorularını değerlendirerek imza gününe katkı sunmak üzere fuar alanına geçti.
HABER MERKEZİ

Exit mobile version