Gazete Güney

RAPOR ARTIK VEKİLLERDE!


İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın ile Payas Oda Başkanı Gökhan Yiğit tarafından organize edilen Kamyoncu esnafının sorunlarını içeren rapor düzenlenen toplantıda Hatay milletvekillerine sunuldu.
Kamyoncu esnafı, Oda başkanları, bölge milletvekilleri ve ilçe belediye başkanını buluşturan toplantı Payas Kamile Şahin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Lütfi Kaşıkcı, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Dörtyol Ticaret Odası Başkanı Ercan Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Kamyoncu esnafları toplantıda hazır bulundu.

EL BİRLİĞİ İLE SORUNLARA ÇÖZÜM
Sorunların ve çözüm önerilerini dile getirdiği toplantıda İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, Siyasi parti farkı gözetmeksizin, esnafın önünde el birliği ile sorunlarına çözüm için uğraş vereceklerini dile getiren bölge milletvekillerine teşekkür etti.

Toplantının çok verimli geçtiğini vurgulayan İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın kışkırtmalara gelmeden demokratik ortamda birlikte hareket eden, bu mesleğin en zor ve en ağır ve en mağdur tarafında olan Kamyoncu, TIR’cı ve Yük taşımacı esnafına ayrıca teşekkür ettiğini söyledi.

‘İLÇELERİ TEMSİL ETMEYENLER UYGULAMADA SORUN YAŞATIYOR’
Vekillere sunulan raporda şu bilgilere yer verildi: “Kanun koyucunun mali açıdan da esnafa külfet getiren bu uygulamalarda mali destek sağlanması gerekir. Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde ticari olarak yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara indirimli ücret tarifesi uygulanmalı. Ülkemizdeki kamyon ve tır filo sayısı tüm Avrupa Ülkelerindeki kamyon ve tır sayısından fazladır. Birçok özel firmaların kendi mallarını taşıttıkları özmal TIR ve kamyon filoları bulunmaktadır dolayısıyla şuan ülkemizde ihtiyaçtan çok daha fazla kamyon ve TIR filosu oluşmakta. TIR parkları satılık veya iş bulamayan çekici ve kamyonlarla doludur. Bir an evvel “Kamyon ve Tırlara Plaka Tahdidi” uygulanmalı veya belirli kıstaslarda sınırlamalar getirilmelidir. Büyükşehir yasasıyla İl içerisindeki tüm taşıma ve trafik düzenlemesi yasa gereği UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezleri) tarafından icra edilmektedir.

UKOME’Ierin almış olduğu kararların bir çoğu Büyükşehir’e bağlı İlçelerin coğrafi, bölgesel ve topoğrafik yapılarıyla uyuşmamaktadır. UKOME kurullarında karar mekanizmasındaki kişi ve kurumların söz konusu İlçeleri temsil etmeyen ve o İlçenin trafik düzeni ve yaşam tarzı hakkında çok bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından alınan kararlar, uygulamada sorunlara ve zorluklara sebep vermektedir. Talebimiz Şudur ki; Büyükşehir’e bağlı bir İlçe için alınacak kararlarda o İlçenin Trafik birimi, Belediyesi, ilgili meslek odaları, Ticaret Odası, Milli Eğitim vb. resmi ve sivil toplum örgütlerinden oluşacak alt komisyonda görüşüldükten sonra UKOME kurulunun vereceği kararla uygulanmasının sağlanmasıdır.”
Haber: Yılmaz AKPINAR

Exit mobile version