Gazete Güney

ŞİDDETLİ FIRTINADA BOT ALABORA OLDU


İskenderun ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına denize açılan bir botun alabora olmasına neden oldu. Olay önceki gün akşam saatlerinde, İskenderun denizi açıklarında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, bir grup Türkiye Yelken Federasyonu İskenderun Yelken Kulübü’ne ait botla denize açıldı. Bot kısa bir süre sonra şiddetli fırtınanın yarattığı dalgalar nedeniyle alabora oldu. Denize düşenlerin kendi çabalarıyla sahile çıktığı öğrenilirken, alabora olan bot vinç yardımıyla denizden çıkarıldı.

İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü olayla ilgili yaptığı açıklamada, “İskenderun’da yerel bir gazetenin internet sitesinde “Denizde Can Pazarı” başlığı ile yayınlanan haberde bahsedilen olay tamamen asılsızdır. Antrenman dönüşü kıyıya yakın bir yerde antrenman botunun “motorunun” stop etmesinden dolayı botun yan tarafından aldığı güçlü bir dalga ile bot devrilmiştir. Antrenör hocamız zaten kıyıya yakın bir yerde bot devrildiği için kendi imkanları kıyıya çıkmıştır. Kıyıya dönen botun teknik bir arızadan dolayı devrilmesi ile yaşanan bu olayda maddi hasar olmuş ve haber içeriğindeki gibi olağanüstü bir olay yaşanmamıştır. Kamuoyuna saygıyla bildiririz” denildi. Haber: Yılmaz AKPINAR

Exit mobile version