Gazete Güney

40 YIL SONRA YENİDEN OKUL OLDU


2017-2018 Eğitim Öğretim yılına yeni kampüsünde başlayan Doğru Cevap Koleji, ilk veli buluşmasını da gerçekleştirdi. Kurucu Cihan Emir, bu eğitim yuvasında velilerle birlikte doğru cevabı bulacaklarını söyledi.Özel Gelişim Hastanesi’nin yanındaki atıl binayı tadilattan geçirerek bir eğitim yuvası haline getirilen Doğru Cevap Koleji yöneticileri, velilerle düzenlenen kokteylde buluştu. Eğitim ve personel kadrosunun tanıtıldığı programda konuşan kolejin kurucu ortaklarından Cihan Emir, bu etkinliği gerçekleştirmelerindeki amaçlarının doğru cevabı bulmak için olduğuna dikkat çekerek “Burada sizinle birlikte doğru cevabı bulacağız. Bu okulun bu noktaya getirilmesi çocuklarımıza, sevdiklerimize anlatılacak bir başarı hikâyesidir. Önümüze çıkan zorluklar engellemelerin bir bir sabırla, inançla aşıldığı bir hikâyedir. Bu kazanımlarla yetişmiş bir ekip sizin çocuklarınızı geleceğe hazırlayacak. Vatanını, milletini, Atatürk’ü, onun ilke ve inkılaplarını seven, benimseyen, bu toprakların nasıl kazanıldığını bilen öğretmenler sizin çocuklarınızı yetiştirecek. Bize bu yolda inandığınız için sizlere teker teker teşekkür ederiz. Bize bu yolda destek veren, yanımızda olan ailelerimize de teşekkür ederiz” dedi. 

‘ÇOK BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR’
Veliler, verilen kokteyl eşliğinde okulu gezdi, idarecilerden bilgiler aldı. Okulu inceleyen velilerin hayranlığı dikkat çekerken, geniş koridorları, havadar sınıfları, yemekhaneleri, laboratuvarları ve oyun bahçesiyle adeta velilerden tam puan alan Doğru Cevap koleji, geleceğe daha bir umutla bakmaya başladı.Kolej kurucusu Cihan Emir, bölgenin en büyük okulunu inşa etmenin hazzını yaşadıklarını ifade ederek “Okulumuzun bulunduğu alan toplam 25 dönüm, biz bunun şu anda sadece 7 dönümünü kullanıyoruz. Bu yıl ortaokul ve Anadolu Lisesi faaliyette olacak. Anadolu Lisesinde 11 derslik, ortaokulda 8 dersliğimiz bulunuyor. Önümüzdeki eğitim sezonunda da arta kalan alanımızı da ilkokul ve anaokulunu devreye geçireceğiz. Yani burası komple bir eğitim kampusu haline gelecek. Burası için çok büyük hayallerimiz var. Eğer hayata geçirebilirsek memleketimiz için çok büyük bir kazanç olacak. Biz burayı sadece bir kampüs olarak düşünmüyoruz. Aynı zamanda velilerimizin veya vatandaşlarımızın hafta sonunda çocuklarıyla birlikte güzel bir zaman geçirecekleri bir tesis haline getirmeyi planlıyoruz. Bunun için sadece bir yıl gibi bir süre bekliyoruz bizi” diye konuştu.

TERK EDİLMİŞ TESİS OKUL OLDU
Cihan Emir, buranın mazisinin çok az kişi tarafından bilindiğine de dikkat çektiği açıklamalarında, buranın 40 yıl sonra yeniden eğitim yuvasına dönüşmesinin çok anlamlı olduğunu anlattı. Buraya geldiklerinde hoş olmayan manzaralarla karşılaştıklarını dile getiren Emir “Terk edilmiş bir tesisti burası. Burayı okula dönüştürdükten sonra mahalle sakinleri bize gelip teşekkür etti. Gerek aydınlatmasından gerekse bir eğitim kurumu olmasından dolayı onlar da evlerinde huzurla oturmaya başladılar” şeklinde konuştu.

‘TEK BİR AĞAÇ KESMEDİK’ 
Kampüslerinin bulunduğu yerde İskenderun’un ilk özel okulunun hizmet verdiğini aktaran Cihan Emir şunları söyledi: “Burası Atatürk koleji idi. Bir süre sonra da burası terk ediliyor. Buradaki ağaçlar o dönem Atatürk Koleji’nde okuyan öğrenciler tarafından dikildiğini biliyoruz. Mazisi 40 yıla dayanmaktadır. Öğrenciler tarafından dikilmesi bizde farklı bir anlam taşıyor. Biz de bu tesisi onarırken bir tek ağacın kesilmemesi için büyük özen gösterdik. İlk özel okul olması ve ağaçların o dönemden kalmasından dolayı hassas davranıyorduk. 25 dönümlük alanın 7 dönümü ormanlık alanı ki çocuklarımızın açık alanda ders yapmalarını da planlıyoruz. Bu ve buna benzer projelerimizi bir yıldan sonra gerçekleştirmeye başlayacağız.”
Haber: Yılmaz AKPINAR

Exit mobile version