Gazete Güney

ZAFER COŞKUSU


30 Ağustos Zafer Bayramı 95. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan kutlama programı Belen Atatürk Parkı’nda coşkuyla kutlandı. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende J.Kd. Başçavuş Bekir Taşkın, “Bugün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları etrafında kenetlenen Türk Milletinin milli bir devletin temellerini attığı ve Anadolu’daki yüzlerce yıllık varlığımıza kast edenleri, 30 Ağustos 1922’de bozguna uğrattığı gündür” dedi.

Taşkın, “Bugün kutsal Vatan topraklarına göz dikenlerin umutlarının söndürüldüğü gündür. Bugün umutların tükendiği bir dönemde Türk milletinin Anadolu’nun bağrında şahlandığı ve Türk tarihinin altın harflerle yeniden yazıldığı gündür. Bugün, Vatanın her karış toprağında Vatan ve namus, özgürlük ve bağımsızlık uğruna, şehit olan binlerce kahramanın ruhlarının şad olduğu gündür. Yurdumuzu, kanlarını ve canlarını seve seve feda ederek, bizlere emanet eden 30 Ağustos Zaferi ile tarihten silinmek istenen, Milli varlığımızı yok olmaktan kurtaran ve bizlere Cumhuriyetimizi armağan eden başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü onun değerli silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızı, tüm şehitlerimizi ve özellikle terörle mücadele Harekatı’nda ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden Aziz Şehitlerimizi rahmetle, kahraman Gazilerimizi şükran ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Ebediyete kadar şan ve şerefle anılacak, Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” diye konuştu.
Öğrencilerin şiir okumaları ile Anıt alanındaki program tamamlanarak, saat 09:30’da Kaymakamlık Makamında tebrigat töreni ile devam ettirildi. Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu ile birlikte, Siyasi Parti İlçe teşkilatlarının, Kamu Kurum ve Kuruluşların Daire Amirlerinin, Belediye Meclis Üyelerinin, Mahalle Muhtarlarının ve halkın katılımındaki tebrikleri kabul etmesi ile program sona erdi. Haber: Yılmaz AKPINAR

Exit mobile version