Gazete Güney

‘YERLİ OTOMOBİLE TALİBİZ’


Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği(HATİAB) Başkanı İbrahim Güder, İstişare Kurulu Başkanı Nuri Üysen ve Yönetim Kurulu üyeleri, başarı dileklerini iletmek için TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Aynı zamanda HATİAB YİK üyesi de olan Erol Bilecik’i tebrik eden işadamları, “Gururumuz ve medarı iftarımız oldunuz” dediler. HATİAB Genel Başkanı İbrahim Güder, “Bu ziyaretin amacı sizinle gurur duyduğumuzu belirtmek ve başkanlığınızı tebrik etmek ve başarılarınızın daimi olması dileklerimizle hayırlı olsun demek içindir. Ayrıca Hatay’ın yetiştirdiği değerli bir evladı olarak, bu yoğun çalışma temponuzda, Hatay’ın Kalkınma sürecine desteğinize sekte uğratmamasını bekliyoruz” dedi.

‘BEYAZ EŞYA HATAY’DA NEDEN ÜRETİM YAPMIYOR?’
Başkan Güder, “Hatay’ın sahip olduğu onbinlerce yıllık zengin tarihi, kültürel değerleri, verimli toprakları ve sanayideki etkilerini anlatarak, Hatay’da işsizliği ortadan kaldırmak yeni istihdamlar sağlamak istiyoruz” diyen HATİAB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güder, “Hatay’ın kalkınma hamlesi olması gerektiğine inanıyoruz. Cumurbaşkanımızın istediği yerli otomobili üretmek için yer arıyorlar. Hatay olarak biz buna talibiz. Yerli otomobil Hatay’da üretilsin. Türkiye’nin demir-çelik üretiminin üçte birinin gerçekleştiği Hatay, demiryolları, limanları, otoyolları, havaalanları, 2 tane üniversitesi ve eğitimli insan gücü ile otomobil üretimi için gerekli her türlü alt yapıya sahiptir. Üretilecek otomobillerin dünyaya dağıtımı için de en uygun lokasyon Hatay’dır, çünkü Ortadoğu’ya açılan en önemli kapılar Hatay’da bulunmaktadır. Otomotiv sektörü için gerekli olan yedek parça yan sanayi kurulması için gerekli olan tüm alt yapı Hatay’da mevcut olup çok hızlı bir şekilde yapılandırılabilir. Ayrıca Hatay’ın körfezde olması gemi ve yat üretimi için gerekli olan her türlü fiziksel üretim koşullarına sahiptir. Gemi ve yat üretimi ve lojistiği için İskenderun körfezi çok uygun bir lokasyondur. Şu soruyu sürekli kendimize sormalıyız? Niçin bugüne kadar beyaz eşya sektörü Hatay’a üretim için gelmemiştir? Ben şahsen buna verilen mantıklı bir cevap bulamıyorum” dedi. HATİAB Başkanı Güder ayrıca, 23 ile teşvik verildiğini ancak Hatay’ın bu illerin arasında olmadığı ancak en çok mülteci alan illerin başında gelen Hatay’ın da “Mülteciler için teşvik” alması gerektiğini belirtti.

’TÜRKİYE’NİN SİLİKON VADİSİ HATAY’A KURULSUN’
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, HATİAB üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında, “Bu ziyaretin kalben etkisi benim içn çok büyük. Bir Hataylı olarak burada sizi ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca bu buluşmayı Hatay’a, İskenderun’a dokunmak için güzel bir yolun başlangıcı olarak görüyorum” dedi. Bilecik TÜSİAD’ı ve çalışma kurullarını anlattığı toplantıda bu yıl özellikle dijitalleşme için daha yoğun çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, “Dijital bir çağın başındayız ve bu konuda daha çok faaliyet planlıyoruz” dedi. HATİAB Başkanı Güder, Erol Bilecik’e Türkiye’nin bütün şirketlerini toplasak bir WhatsApp, Facebook yapıyor. Apple’ın ise üçte biri ancak oluyor. Bizim de bu alanda daha çok çalışma yapmamız lazım. Bu konuda öncülüğünüzü bekliyoruz. Özellikle Hatay’da yeni planlanan OSB konusunda yönlendirmelerinize ihtiyacımız var. Burada hangi sektörlerle çalışmalıyız ve neler yapmalıyız. Hatay neden Türkiye’nin silikon vadisi olmasın? TÜSİAD’ın desteği ve yönlendirmeleriyle bunu sağlayabileceğimize inanıyoruz” dedi.

’YERLİ OTOMOBİL İÇİN HATAY ADAY’
HATİAB Başkan Yardımcısı Nevhan Gündüz de, “Biz şirket olarak İstanbul’da 400 kişiyle Kaynarca -Pendik metrosunun tüm elektrik taahüt işlerini 1.5 yılda bitirdik. Oysa sinyalizasyonun yazılımını satan Kanadalı firma bize eşdeğer bir bütçe aldı. Bizim de artık her konuda kendi yazılımımızı geliştirmemiz ve milli servetimizi dışarı aktarmamamız lazım. Hatay’da yeni planlanan OSB’de bilişim şirketlerine ağırlık verelim. Bu konuda çalışan üniversite öğrencilerine ve projelerine burs ile destek sağlayalım. Artık Türkiye’den de bu konuda bir şirket çıkmalı” dedi. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik geçen yıl bu konuda yapılan bir çalışma ile TÜSİAD ‘a 3 bin civarında değişik fikir geldiğini, bunlardan 25 proje seçerek 25 TÜSİAD üyesinin de bu projelere mentorluk yaptığı anlattı ve mentor olarak bu projelerde heyecanla, büyük bir şevkle çalıştıklarını, yine bu yıl da çok farklı güçlü projeler olacağına inandıklarını belirterek, bu projeleri destekleyerek ülkemize kazandırmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Haber: Yılmaz AKPINAR

Exit mobile version