YENİ DÖNEMDE YENİ ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

AK Parti Hatay Milletvekili TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı, Siyaset Bilimci/Akademisyen/Yazar Hüseyin Yayman, TBMM’nin açılış günü münasebetiyle TRTHABER, TVNET ve TGRT haber kanallarında canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Hatay Vekili Yayman, Saadet Partisi’nin önemli isimlerinden olan ve vefat eden Oğuzhan Asiltürk’e başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Yayman yaptığı açıklamada, “Oğuzhan Asiltürk Refah Partisi’nin 1994’te ülkenin büyük kentlerini kazanmasında büyük rol oynadı. Kendisi, Başbakan Erbakan’la kritik dönemlerde çok önemli görevler aldı ve halkın sevgisini kazandı. Türk siyaseti için çok önemli ve sevilen bir şahsiyetin kaybı bizim için çok üzücü. Bu vesileyle kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

TBMM’NİN AÇIK OLMASI ÇOK ÖNEMLİ
TBMM’nin açılışı ile ilgili de konuşan Yayman, “Türkiye Büyük Millet Meclisi demokrasinin kabesidir. Yeni bir açılış dönemi yeni bir başlangıçtır. TBMM açık olması demokrasinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu vesileyle gazi meclisimizin açılışını kutluyorum.”

YENİ ANAYASA EKMEK, SU GİBİ ELZEMDİR
Yeni dönemde yeni anayasa olmazsa olmazdır. Adeta ekmek gibi su gibi lazımdır. Darbe döneminde yazılan ve hala kullanımda olan mevcut anayasa geçerliliğini yitirmiştir. Adeta bu gömlek bu bedene dar gelmektedir. Mevcut anayasa darbe döneminde yazılmış ve artık geçerliğini yitirmiştir. Adeta bu gömlek bu bedene dar gelmektedir. Bu sebeple ülkemizin büyümesinin önünü açacak olan yeni sivil bir anayasaya ihtiyaç vardır. Ülkemizi 2053’e, 2071’e taşıyacak sivil, demokratik ve çağdaş bir anayasaya ihtiyacımız vardır. “

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ DEVAM EDECEK
Sosyal medya adeta bir karalama kampanyası odağı haline gelmiştir. ABD Başkanı’nın MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ve İçişleri Bakanımızın tweet’lerini engelleyen sosyal medya devleri, terör örgütlerine ve pornografik sitelerin sosyal medya hesaplarına çözüm getirmemektedir. Halkımızın da bizden talebi tüm bunlara çözüm bulunmasıdır. Sosyal medya ağlarının ülkemizde temsilcilik bulundurmaları konusunda girişimlerimiz devam ediyor. Yeni yasama döneminde Sosyal medya ile ilgili önümüzdeki dönemde girişimlerimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.