ULUSLARARASI BİR ANLAŞMA DAHA

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), ikili uluslararası anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), öğrenci ve öğretim elemanlarının yararına olacak yeni bir uluslararası anlaşma imzaladı.

Pakistan’da bulunan Abbottabad University of Science and Technology (AUST) ile bilim ve eğitim alanlarında işbirliğini artırmak için her iki kurumdan öğrenciler ve akademisyenler tarafından ortaklaşa yürütülecek bir mutabakat anlaşması imzaladı.

Mutabakat anlaşması, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve AUST Rektörü Prof. Dr. Tahir I. Khan tarafından ve her iki üniversiteden ilgililerin katılımıyla İSTE Merkez Yerleşkesinde imzalandı. İmza töreni sonrasında İSTE Rektörü Depci ve AUST Rektörü Khan, İSTE Merkez Yerleşkesini gezdi, öğrencilerle bir araya geldi.

Lisans ve lisansüstü programlar sunan AUST ile imzalanan mutabakat çerçevesinde iki kurum arasında işbirliği sağlandı. Her iki kurumun yararına olacak mutabakat anlaşması ile akademik personel ve öğretim üyesi değişimini teşvik etmek, öğrenci değişimi yapmak, araştırma programı hakkında bilgi ve materyal alışverişinde bulunmak, ortak araştırma projeleri yürütmek ve araştırma konularında sempozyum, konferans ve toplantılar düzenlemek konusunda çalışmalar yapılacak.

İmzalanan mutabakat anlaşması sonrasında kısa bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “İmzaladığımız anlaşma her iki üniversitenin ve her iki ülkenin yararına bilimsel ve teknolojik alanda gelişmek ve ilerlemek için olanakları sağlayacaktır. Bugün Prof. Dr. Tahir I. Khan’ı İSTE’de ağırlamaktan ve ikili anlaşmanın tarafları olmaktan memnuniyet duydum. Anlaşmanın, üniversitelerin bilgi birikimlerinin ve bilimsel çalışma deneyimlerinin paylaşılması açısından verimli olacağına inanıyorum” dedi.