ÖLÜMÜNE ÇALIŞTIK, KAZANACAĞIZ!

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında başlayacak Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesi, talepler açıklandı.

Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, “Büyük başarıların arkasında büyük düşünen beyinler, inanç, özgüven ve emek vardır. Eşitliğin, adaletin, mutluluğun ancak yanından geçebiliyoruz, ama acılardan payımıza düşeni, hep biz alıyoruz” dedi.

‘EL SIKMAYI BİLDİĞİMİZ GİBİ, MÜCADELE ETMEYİ DE İYİ BİLİRİZ’
Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, “Bize hiç kimse hayatı altın bir tepsi içinde sunmaz. Bırakın altın tepsiyi, bize hak ettiklerimizi gönül rızasıyla bile vermezler. Hatta biz, yasalarla güvence altına alınmış haklarımız için bile mücadele etmek zorunda kalırız.  Savaşırız… Ekmeğimize göz dikenlerle savaşırız. İnsan gibi yaşamak için savaşırız. Düzenle, sistemle, sistemin kuş sütüyle beslediği beylerle savaşırız. Bunlar yetmez, an gelir pandemiyle, gün gelir Kod-29’la savaşırız. Ezcümle dostlarım, biz kaderle savaşırız… Ama görmezden gelinmeye, yokmuşuz gibi davranılmaya da dayanamayız. Zorluklara göğüs germeyi iyi biliriz. Ama haksızlığa, sömürüye katlanamayız. Yeri geldiğinde, söz konusu memleket olduğunda ekmeğimizin küçültmesinden korkmayız. Ama enayi yerine konulmaya tahammül edemeyiz. Çünkü el sıkmayı, kucaklaşmayı bildiğimiz gibi, mücadele etmeyi de, kavga etmeyi de iyi biliriz” dedi.

‘ŞİMDİ O BORCU TAHSİL ETME ZAMANI’
MESS ile yürütülecek grup toplu iş sözleşmesi sürecine değinerek konuşmasına devam eden Başkan Varan, şunları söyledi: “Taleplerimiz ortada.. İşimiz kolay mı? Değil, gerçekten değil… Pandeminin neden olduğu sorunlar, işyerlerindeki duruşlar, ihracattaki daralma, otomobil satışlarındaki azalma derken işimiz her geçen gün zorlaşıyor. Ancak şunu da unutmayalım, bir söz vardır. Kolayı herkes yapar, önemli olan zoru başarmaktır, denir. Türk Metal, hep zoru başaran olmuştur. En zor dönemlerde ayakta kalmıştır. Bu kez de zoru başarmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Arkamızda sizin gücünüz, desteğiniz, yılmadan, bıkmadan süren direnciniz oldukça, yine kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

HESAP ZAMANI YAKLAŞIYOR
Pandemi döneminde emekçilerin tezgâhları başında olduğuna dikkat çekerek sözlerini sonlandıran Başkan Varan, “Şunu iyi bilin, bu ülkede herkes evindeyken, karantinadayken, hastalıktan korkarken, kaçarken, biz kaçmadık. Tezgâhımızın başındaydık. Ülkemiz ekonomisini ayakta tutmak için, sanayi üretimine destek olmak için, sizin karlarınız için, ölümüne çalıştık. Canımız pahasına çalıştık. Biz, üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra sizde, bize borcunuz var. İşverenlerimizin, çarkları dönenlerin, bize borcu var. Bu ülkeyi yönetenlerin, ülkemizin birliği, beraberliği için şehit olan Ahmetlere, Mehmetlere olduğu kadar, ekonomiyi ayakta tutmak için hastalanıp işbaşında şehit olan Covid-19 virüsü nedeniyle can veren sizlere de borcu var. O kardeşlerimize, canlarımıza, herkesin borcu var. Değerli kardeşlerim, işte şimdi o borcu tahsil etmenin zamanıdır. Bu öyle kuru kuruya bir teşekkürle geçiştirilecek bir borç değildir. Büyük bir borçtur. Az kaldı, o günler geliyor. Bu borç çok yakında hak ettiğiniz biçimde tahsil edilecektir. Artık hesap zamanı yaklaşıyor.

Maskesiz, mesafesiz,  avuçlarımızda biriken alacaklarımızla, alnımızın akıyla, ürettiklerimizden hakça payımızı almanın zamanı yaklaşıyor. Dostlarım, hiç merak etmeyin. İşverenlerimiz, bacaları tütenler biz ölümüne üretirken, canımız pahasına çarkları döndürürken, salgın nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşlarımızı toprağa verip, tezgâhlarımıza geri dönerken, karlarına kar katanlar, toprağa verdiğimiz o canların anısına sizlere olan borcunu ödeyecektir, ödeyecektir, ödeyecektir. Çünkü biz, canımız pahasına çalıştık. Ölümüne çalıştık” dedi.
HABER MERKEZİ