MOBİL AŞI EKİBİNDEN YERİNDE AŞILAMA

Hatay’ın İskenderun ilçesinde covid-19 aşılama faaliyetleri kapsamında mobil aşı ekibi dolmuş durağı, pazarcı esnafı ve Şoförler Odası’na kayıtlı servis şoförü minibüs şoförlerine yerinde aşılama yapıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Volkan Yener, müdürlük oluşturulan mobil aşı ekipleri tarafından aşılamaları belirlenen noktalarda aralıksız devam ettiğini belirterek “Mobil aşı faaliyetleri çerçevesinde İskenderun’a bağlı Bekbele, Denizciler, Orhangazi, Çınarlı mahalleleri ile yaylaları yarın içi planlanıp halkı bulundukları yerde aşılanması yapılacak. Amacımız aşı ile toplumsal bağışıklığı yakalamak ve covid-19’dan hastalığı ve ölümleri azaltmaktır” dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü mobil aşı ekibi mahallelerde, duraklarda yaptığı aşılama vatandaşlardan da büyük ilgi ve takdir görüyor. Yerinde aşı olan vatandaşlar, dünya tarihinde böyle bir hizmet asla görülmediğini ifade ederek “Dolmuş durağında dolmuşçulara, covid-19 aşılarını temin edilerek sıra beklemeden müsait olan gelip aşısını, hemşire vurup tekrar görevinin başına yolluyorlar. Allah devletimizden razı ve hoşnut olsun” diye konuştu.

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın da, Kaymakam İskender Yönden’in talimatları ve ilçe sağlık müdürü Volkan Yeter’in koordinesiyle minibüs garajında aşı sırası gelen toplu taşımacı esnaflarına sağlık ekipleri tarafından covıd-19 aşıları yapılmasında emeği geçen sağlık çalışanlarına ve duyarlı davranarak aşılarını ihmal etmeyen tüm esnaflara teşekkür etti.