DEMOKRASİ NÖBETİ HİÇ BİTMEYECEK!

Devletimizin bekası ve Milletimizin varlığına yönelik olarak 5 yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin yıl dönümünde İskenderun Atatürk Anıt alanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi.
Duygulandıran etkinlikte İskenderun Belediyesi ve Türk Kızılayı Şube Başkanlığı’nca halkımıza kavurma, dondurma, su, baskılı balon ve şanlı Türk Bayrağı dağıtımı yapılmasının müteakibinde anma töreni ve diğer etkinlikler gerçekleştirildi.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden aziz şehitlerimizin anısına bir dakika saygı duruşunda bulunularak ardından gür bir sesle istiklal marşımız okundu.
İskenderun İlçe Müftülüğünce görevlendirilen imam hatiplerimiz tarafından aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılmasının ardından ülkemizin ve milletimizin bekası için eller semaya açıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemine ilişkin halka sesleniş yayınının izlenmesinin akabinde Kaymakam İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı tarafından 15 Temmuz konulu duygulu birer konuşma yapıldı.
Öğrencilerimiz tarafından “15 Temmuz” konulu şiirlerinin okunduğu program, çeşitli ikramların yapılması, görsel sunumlar ve diğer etkinliklerin sergilenmesiyle devam etti.
Milli irade ruhumuzu canlandıran 15 Temmuz selası; Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlçemizde ki tüm camilerde de eş zamanlı olarak gece saat: 00.13’te okundu.

MEHTER MARŞI EŞLİĞİNDE 15 TEMMUZ KORTEJİ
İskenderun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla sahilde mehter marşı eşliğinde protokol üyeleri ile vatandaşlar kortej düzenlendi.
Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasiye yönelik 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin 5. Yıldönümü programları İskenderun’da çeşitli etkinliklerle sürüyor.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı eşleriyle katıldığı, protokol üyeleri, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar ellerinde bayraklarla Demokrasi ve Milli Birlik günü yürüyüşü yaptı.
Sahilde Doğumevi eski hastanesi önünden başlayan yürüyüş dev Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, Halk Eğitim Müdürlüğü Mehter Takımının çaldığı marşları eşliğinde gerçekleştirildi. Atatürk Bulvarındaki Demokrasi ve Milli Birlik günü yürüyüşü Atatürk Anıt alanında son buldu.
Haber: Yılmaz AKPINAR