ÇEVREMİZİ KORUYORUZ!

Amanos Klor ve Arıtma Sistemleri Dan. Paz. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin sahibi Nigar Özer, kimyasal madde üretmediklerini, bu yönde çıkan tüm iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Arsuz ilçesi Nardüzü mahallesinde faaliyet gösteren Amanos Klor ve Arıtma Sistemleri Dan. Paz. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin sahibi Nigar Özer, yapılması planlanan ‘Dezenfektan Maddeler Depolama ve Sevki (10 metreküp Polietilen Mamul Tankı) projesinin, 25 Kasım 2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED yönetmeliği listelerindeki eşik değerden az olduğu için ‘Kapsam Dışı’ olarak değerlendirildiğini söyledi.

Şirket sahibi Nigar Özer, “Şirketlerimiz tarafından, belirtilen hususlar çerçevesinde öngörülen gerekli izinler alınarak, ekolojik dengenin bozulmamasına, çevrenin korunmasına ve geliştirilmesine yönelik tedbirlere riayet edilmektedir.

Söz konusu şirketlerimiz ile ilgili ‘ÇED Raporu almak, Kimyasal madde üretimi yapmak’ gibi, saygıdeğer bölge halkımızın üzerinde şirketlerimiz hakkında asılsız ve mesnetsiz bir algı oluşturmak istenilmiştir. Şirketlerimiz ve çalışanlarımız, tamamen çevre bilincine duyarlı hassasiyet göstermektedir” açıklamasında bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR