MİLLETVEKİLİ KAŞIKÇI KİT KOMİSYONUNDA HATAY’IN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

TBMM’de İller Bankası’na ait hesapların görüşüldüğü KİT komisyonunda söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin talep ettiği kredinin onaylanmasını istedi.

Altyapı sorunlarından dolayı Hatay’ın bir türlü istenilen noktada bir il olamadığını belirten Kaşıkçı, “Bütçeyi başka projelerde bitirdiler ve asıl ihtiyaçlar için kapı kapı gezmek zorunda kalıyoruz” dedi.
Hatay’ın neredeyse tüm ilçelerinde kanalizasyon ve içme suyu problemi olduğunu söyleyen Kaşıkçı, “Büyükşehir Belediyesi’nin iş bilmezliği sonucunda ortaya çıkan bu tablo Hatay’ın kaderi olmamalıdır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe planlamada sorumsuz bir tutum sergilediğini söyleyen Kaşıkçı, “Yine de tüm hizmetler şehrimize ve vatandaşlarımıza yapılacaktır. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin İller Bankası’ndan talep ettiği kredinin onaylanmasını talep ediyoruz” dedi.

‘BÜTÇEYİ EXPO’DA BİTİRİP, ŞEHRİN ASIL İHTİYAÇLARI İÇİN KAPI KAPI GEZİYORUZ’
Hassa, Kumlu, Dörtyol, Payas, Altınözü, Antakya, Reyhanlı, Yayladağı, Defne, Kırıkhan ilçelerinin Kanalizasyon, Arıtma Tesisi, İçme Suyu Projelerinin bir an önce hayata geçmesini arzuladıklarını ifade den Kaşıkçı daha sonra yaptığı açıklamada ‘’Kendi bütçenizi düzgün kullanmadığınızda asıl ihtiyaçlar için gerekli olan kaynağı başka kurumlardan talep etmek zorunda kalırsınız. Krediniz onaylanmadığında ‘hükümet kredi vermiyor’ diye ortalığı ayağa kaldırırsınız. Şimdi size soruyorum? Ne zaman Büyükşehir havasında bir il oluruz? Cevap, Belediyenin bütçesini, şehrin önceliklerini belirleyip doğru kullandığımız zaman. Bütçeyi EXPO’da bitirip, şehrin asıl ihtiyaçları için ( kanalizasyon, içme suyu arıtma tesisi vb.. ) kapı kapı geziyoruz” sözleriyle Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.
HABER MERKEZİ