TOHUMLARIN VE SEVGİNİN YOLCULUĞU

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yer alan Akkent Defne Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmen Melike Yavuz Topaloğlu ve öğrencilerinin ortağı olduğu ve 9 farklı şehirden okulun dahil olduğu ‘Tohumların ve Sevginin Yolculuğu’, e-Twinning projesi çalışmaları tamamladı.
Yaklaşık 5 ay süren proje kapsamında öğrencilere doğa ve çiçek sevgisini aşılamak ve aynı zamanda yetiştirdikleri çiçekleri farklı ilerdeki öğrencilerle paylaşarak sevginin aşılanmasını sağlamak amaçlanmıştır.

Salgın döneminde gerçekleştirilen proje dahilinde öğrencilerin motivasyonunu artırmak, sabrı, paylaşmayı öğrenmelerini, sosyal, duyuşsal ve bilişsel becerilerini geliştirmeyi sağlamak amacıyla çevrim içi toplantılar gerçekleştirilerek her ay çeşitli etkinlikler planlandı.
Projede öğrenciler sukulent ve kaktüslerin yapraklarından ve dallarından yeni bitkiler elde etmeyi öğrendi ve ürettikleri bitkileri büyük bir özveri ve sabırla bakımını üstelendi.
Bu süreçte öğrenciler; çiçekler için şiirler, afişler, kompozisyonlar ve mektuplar yazdılar ayrıca web 2 araçlarını kullanmayı da öğrendiler.

‘Tohumların ve Sevginin Yolculuğu’e Twinning projesi öğrencilerin yetiştirdiği kaktüs ve sukulent bitkilerini Samsun, Kayseri, Elazığ, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Ankara ve Bitlis illerinde yer alan proje ortağı okullardaki öğrenciler ile Akkent Defne Ortaokulu öğrencilerinin birbirlerine göndermeleri ile tamamlandı.
HABER MERKEZİ