SUYA İNDİRİM TALEBİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı çıkışında Payas Belediye Başkanı Bekir Altan basın açıklamasında bulundu.
HATSU Genel Kurulunda, Cumhur İttifakı Grubu olarak su ücretlerinde indirim talebinde bulunduklarını hatırlatan Başkan Altan, “Birçok Büyükşehir Belediyesi karar olarak su fiyatlarının hayatı kolaylaştırması adına %50 indirim gerçekleştirmiştir. Bizlerin de bu şekilde indirime gitmemiz gerekiyor” dedi.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Bütün dünyayı kasıp kavuran Korona virüs etkisiyle birlikte ekonomik olarak çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu sıkıntılı günlerde bizimde belediye olarak, meclis olarak insanlarımıza destek olmak amacıyla bir çalışma gerçekleştirdik. Başta Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde Grubu bulunan büyün siyasi partilerin açıklamaları var. Birçok Büyükşehir Belediyesi karar olarak su fiyatlarının hayatı kolaylaştırması adına %50 indirim gerçekleştirmiştir. Örnek olarak Adana Büyükşehir Belediyesi %50, İzmir Büyükşehir Belediyesi %50, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi %50, Bilecik Belediyesi %50 İndirim yapmışlardır, esnafımızın ve vatandaşımızın yanında olmak adına grubumuz ile birlikte yapmış olduğumuz bu çalışmayla, Hatay’da su ücretlerini belki %50 indirimin bütçeyi çok etkileyeceği düşüncesiyle geçen yıl meclis olarak alınan bir kararda %20 zam kararının geri alınmasını talep ettik” diye konuştu.
HABER MERKEZİ