YÖKAK KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME EKİBİ SAHA ZİYARETLERİNİ TAMAMLADI

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) Kurumsal Dış Değerlendirme Programı çerçevesinde gerçekleştirilen saha ziyareti tamamlandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Dış Değerlendirme Programı çerçevesinde pandemi koşullarına uyarak bir dizi ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirildi. YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı tarafından 5 Şubat 2021 tarihinde yapılan saha ziyaretinde merkez yerleşke ve üniversitenin bazı birimleri ziyaret edildi.

Program kapsamında YÖKAK tarafından görevlendirilen ve başkanlığını Prof. Dr. Mesut Güner’in yaptığı ve Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Prof. Dr. Filiz Başkan, Prof. Dr. Muhammed Nuri Öner, Prof. Dr. Sezgin Ayan, Prof. Dr. Ercan Öztemel, Mesut Ramazan Ekici ve Diren Doğan’dan oluşan Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, pandemi süreci nedeniyle daha önce yapılan uzaktan değerlendirmelere ek olarak Prof. Dr. Mesut Güner ve Prof. Dr. Sezgin Ayan’ın katılımıyla saha ziyaretini gerçekleştirdi. Değerlendirme Takımı, üniversitedeki kalite güvencesi sistemi ve Stratejik Plan hakkında incelemelerde bulundu.

Üniversite üst yönetimi, akademik ve idari personelle görüşmeler yapan Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı üyelerine yerleşke ziyaretleri sırasında İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken, Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ve Prof. Dr. Mustafa Yüksek, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Sertaç Hopoğlu ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Suha Orçun Mert eşlik etti.

Değerlendirme süreçlerinin yükseköğretim kurumları için önemine değinen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci: “Bir yandan İskenderun Teknik Üniversitesi’nin büyüyüp gelişmesi için çalışırken diğer yandan sunmuş olduğumuz hizmetlerin kalitesini artırmak ve sürekli iyileştirmek için de çalışmaya devam ediyoruz. Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı Kurumsal Dış Değerlendirme Programı çerçevesinde gerçekleştirilen uygulamaların ülkemizin tüm yüksek öğretim kurumlarını ve üniversitemizi daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum. Daima gelişme ve ilerleme yolunda gösterdiğimiz çabaya katkı sunan YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımının değerli üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.