AK PARTİ’DE COŞKULU KONGRE!

AK Parti 7. İl Olağan kongresi coşkuyla gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de katıldığı kongrede seçime tek liste halinde giren Adem Yeşildal, AK Parti Hatay İl Başkanlığına resmen seçildi.

‘DAHA ÇOK KENETLENMEMİZ LAZIM’
Antakya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye Bakan Gül’ün yanı sıra; Türkiye Varlık Fonu AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi ve Tosyalı Holding YK Başkanı Fuat Tosyalı, AK Parti Hatay Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda partili vatandaş katıldı. Başkan Yeşildal kongrede yaptığı konuşmada, “Bizler kutlu davanın neferleri olarak AK Parti’ye hizmet edeceğiz. Bir önceki dönem İl Başkanımız Mehmet Yeloğlu’na teşekkür ediyorum, hizmetlerinden dolayı. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan onunla omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Gerek Hatay’ımızın gerekse de Türkiye’mizin daha ileriye gitmesi için Cumhur İttifakımızın daha sıkı şekilde birlik olması lazım. Mazlum coğrafyaların umudu olmaya devam etmek için Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkanı’na ve Hatay MHP İl Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Bizim hayallerimiz var. Bu hayaller için çok çalışacağız. Bu vesileyle İl Kongremizin Hatay’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ’
AK Parti Hatay İl Kongresinde konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Biz Hatay’a çok hizmet yaptık. Sağlık, eğitim, adalet, altyapı alanında yatırımlar yaptık. Ama sanmayın ki sadece maddi anlamda yatırım yaptık. Biz gönüller yaptık. Bu hizmetleri ülkemize yapacak başka bir yapılanma var mı. Bakıyorsunuz iktidar olacağım diyen partiye yalanlarla gün geçiriyor. Bu zihniyet ülkeye hizmet edebilir mi? Yaparsa da yalnızca AK Parti yapar diyoruz. AK Parti’nin çatısı tüm vatandaşlara aittir.

‘ORTAK BİR TOPLUMSAL SÖZLEŞME OLACAK’
AK Parti, eski Türkiye’nin alışkanlıklarını kaldırmak için çalıştı. Ama bundan rahatsız oldular. Neden? Önceden başka ülkelerin başkentlerinden yönetilen ülke Hatay’dan, Türkiye’den yönetilmeye başlandı diye rahatsız oldular. Ama biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Biz Cumhurbaşkanımız ile yol yürümeye devam edeceğiz. Onu kimseye yedirmeyeceğiz. Yeni bir anayasayı oluşturarak, eski anayasaların tortularından kurtulmalıdır. Ülkemiz yeni bir anayasayı hak ediyor. Ortak bir toplumsal sözleşmeyi hep birlikte oluşturacağız. İnanıyorum ki 2023 seçimlerinde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçtireceğiz. Hatay’dan da en güçlü desteği alacağız. Sizleri Allah’a emanet ediyor, kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İL YÖNETİMİ BELLİ OLDU
Adem Yeşildal Başkanlığı’ndaki İl yönetimi listesi de belli oldu. Listede İl Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Abdulla Diril, Ahmet Arslanoğlu, Ali Alkan, Armağan Kazım Teköz, Asena Çiğdem Doğramacı, Atike Aynur Karaçete, Bilal Açıkgöz, Bilgehan Aksoy, Bülent Özer, Canan Kahraman Hattapoğlu, Cengiz Yıldız, Değer Tultak, Durdunaz Horoz, Esat Yazar, Fatih Yüksel, Fatma Gül Çalım, Figen Tuna, Gülsüm Cüneytoğlu, Hakan Sağır, Hasan Arslan, İbrahim Cihangir, İbrahim Naci Yapar, İbrahim Paç, Kasım Türkeş, Kenan Bozkurt, Mahmut Altun, Mehmet Ali Yanmaz, Mehmet Fatih Öntürk, Mehmet Selim Aslan, Mehmet Yalçın, Murat Gençoğulları, Murat Gökalp Yılmaz, Mustafa Boyacıoğlu, Mustafa İşler, Necat Çıplak, Ömer Yılmaz, Özer Doğan, Recep Tuncer, Rüstem Gövce, Saadet Akgül, Selahattin Çolak, Seren Güllü Dağdelen, Şükrü Çağlarsu, Tahir Zümre, Volkan Vuslat Okyay, Yılmaz Dönmez, Yusuf Hatay, Yüksel Aydın ve Zeki Uyğun.