SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM!

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla ziyaret eden Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, bir soru üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu’nun mecliste söylediklerinin hiçbirinin doğru olmadığını ve sözünün arkasında olduğunu söyledi.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkan Rızkullah Terbiyeli, yönetim ve üyelerle Basın Merkezi’nde bir araya gelen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı çalışan gazeteciler gününü kutladı, basın mensuplarına hediyeler takdim etti. 

‘KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL’
Belediye Meclisinde CHP grubunun salonu terk etmesiyle ilgili sorulan soruya Başkan Tosyalı, Grup Başkanvekili Ali Mutlu’nun 15-20 dakika söz aldığını, konuştuklarının hepsinin yanlış olduğunu ifade ederek “Hiçbiri doğru değil, bunları kabul etmem mümkün değil. Sayın Ali Mutlu bey geri almazsan meclisi terk edeceklerini söyledi. Meclisi terk etmek takdiri kendisine ait, bu tasarrufta bulundu, onu niçin yaptı, kendisine sormak gerekir. Ama bugün yine aynı sözümün arkasındayım. Söylediklerinin hepsi yanlıştır, hiçbir doğruluk payı yoktur” dedi.

‘BANA TEŞEKKÜR ETTİLER’
Defalarca bahsedilen Peynirciler Pasajı esnafının kendisinden randevu talep ettiğini ve her istedikleri randevuyu aynı gün içerisinde kabul ettiğini aktaran Başkan Tosyalı “Kendilerinin geçmişe ait borçlarıyla ilgili iki kere encümen yaptık, ikisinde de kolaylık sağladık. Her çıkışlarında bana teşekkür ettiler. Israrla benden, ‘Cumhurbaşkanlığı kararnamesindeki yapılandırmadan yapabilir miyiz?’ diye istediler. Biz tabi yapılıp yapılmayacağını kimlere soracağız, ilgili müdürlerimize sorduk. Kapsamın içerisine girmediğini ama ben şahsi yetkilerimi kullanarak kendilerine bir vadelendirme de yaptım, bundan dolayı da teşekkür ettiler. Ama Ali Mutlu beyin anlattıklarının hiçbirisinin olayla ilgisi yok!” diye konuştu. 

‘HERKESE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ’
Başkan Tosyalı ayrıca, İskenderun Belediyesinde tüm kiracı olan esnafları 1 Ocak-30 Haziran arası kiralarına ücret almama kararı da aldıklarını sözlerine ekleyerek şöyle konuştu: “Bunu duyduğum kadarıyla bir Antakya, Defne Belediyesi yapıyor. Ben istiyorum ki sadece buralar değil, Hatay’da 15 İlçe belediyesi, Büyükşehir belediyesi de bu uygulamayı yapsın. Esnafımızın ticaret erbabımızın yanında olmamız lazım. Ama Peynirciler pasajı esnafıyla ilgili yapılan konuşmalar beni son derece üzdü. Bizim belediye yönetim anlayışımız, tamamen insanlara yardımcı olmak amaçlı…”