1 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK!

2020 yılında kurulan İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü, orman varlığının sürekliliğini sağlamak maksadıyla çalışmalarını sürdürüyor.

9 Ekim 2020 yılında Belen ilçesinde başlayıp Arsuz ve İskenderun ilçelerinde etkili olan orman yangının izlerini silmek için İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri aralıksız çalışıyor.

İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu önderliğindeki ekip, sahada sıkı bir çalışmayla, yanan alanlarda yemyeşil bir örtü oluşturmak için çabalıyor.

Yangından zarar gören 600 hektar alanda orman emvalinin üretimi ve sahaların temizlenmesinde sona yaklaşılırken, yağmurların ardından toprak işleme ve ağaçlandırma çalısmalarına hız verildi. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmaların sonunda 1 milyon fidan toprakla buluşacak.

İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu, “Orman yangının izlerini silmek için çalışmalarımız devam ediyor. Gelecekte sağlıklı ve kaliteli ormanlar oluşturmak için çalışıyor, ormanlarımızın geleceğini güvence altına almak için tüm personel olarak büyük emek veriyoruz. Bizim için en önemlisi, toprağa düşecek yeni fidanlar ve yarınlara taşımayı hedeflediğimiz sağlıklı ormanlardır” dedi.