TSE’DEN SINAV KOLEJİ’NE TAM NOT!

Covid-19 nedeniyle okulları daha sağlıklı ve güvenilir hale getirmek için başlatılan Türk Standartları Enstitüsü’nden (TSE) “Okulum Temiz” belgesi için denetleme sürecini tamamlayan İskenderun Sınav Koleji ‘En Temiz Okul’ belgesini aldı.

Ülkemizin en prestijli belgelendirme kurumu Türk Standartları Enstitüsü’nden denetçiler, Sınav Koleji’ni denetleyerek alınan önlemleri yerinde inceleyip “Okulum Temiz” belgesini TSE Çukurova Bölge Koordinatörü Fatih Kurt eliyle, Sınav Koleji Müdürü Murtaza Kiraz’a teslim etti.

TÜM KRİTERLERİ YERİNE GETİRDİLER
Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” kapsamında “Okulum Temiz” belgesi projesini başlatmıştı.

Sınav Koleji, geliştirilen proje kapsamında “Okulum Temiz” belgesi almak için Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) başvurdu. Başvuru sonrası TSE denetçileri okulda denetimde bulundu. Uzmanlar, salgınla mücadele kapsamında okulda alınan tedbirler, hijyen koşullarının sürekliliği, okulun fiziki yeterliliği gibi bir çok konuda incelemede bulundu.
Yapılan denetimlerde tüm kriterleri yerine getiren, Sınav Koleji sıfır hata ile “Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazandı.
Haber: Yılmaz AKPINAR