MISIR’A ÜRÜN DESTEĞİ VERİLDİ

Türkiye’nin verimli ovalarından biri olan Amik Ovasında Mısır’a ürün desteği geldi. Senede 3 ürünün alındığı ovamız, bereket ve bolluk dağıtmaya devam ediyor. Tahtaköprü barajının tamamlanması ilk meyvesini verdi. Ovada su kısıtı kaldırıldı.

2020 senesinin son günlerinde Kırıkhan ve Hassa çiftçilerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den müjdeli haber geldi.

‘ÇİFTÇİMİZE HAYIRLI OLSUN’
Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hatay Vekilimiz Hüseyin Yayman ve Kırıkhan Ziraat Odamızın DSİ ile yapılan çalışmaları sonucunda Hatay ili Tahtaköprü Barajında yapılan revizyon çalışmalarının tamamlanması ve barajdan tarımsal sulamaya geçilmesi nedeniyle 1. ve 2. Ürün Mısır Desteklemeleri için Kırıkhan ve Hassa ilçeleri su kısıtı kapsamından çıkarılmıştır” ifadelerini kullandı.
Çelik sözlerinin devamında “Maalesef daha önce bu mısır desteği kaldırılmış, açıkça söylemek gerekirse Vekilimiz Hüseyin Yayman’ın yoğun çalışmalarıyla artık çiftçilerimiz mısır desteklemesinden faydalanabilecektir” dedi.

ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ
Mısır destekleriyle ilgili görüşlerine başvurduğumuz Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ise şunları söyledi; “Bu yıl Ziraat odalarımız, DSİ Genel müdürlüğü ve Bitkisel Üretim Genel müdürümüzle büyük bir işi yaptık. Amik Ovasında su kısıtını kaldırarak mısır’a ürün desteği sağladık. Çiftçilerimizin daima yanındayız, Amik ovamıza hayırlı olsun.”
Yayman, “Bu gelişme Tahtaköprü Barajını bitirmemizin ilk sonuçlarından biridir. Çiftçilerimizin talebi doğrultusunda konuyu takip ederek olumlu sonuçlandırdık” dedi.

Milletvekili Yayman, “Çiftçilerimiz için bereketli ve bol kazançlı sezonlar dileriz. Bu güzel hizmet için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ve konuyu yakından takip edip, soran çok değerli çiftçilerimize teşekkür ederiz” dedi.
HABER MERKEZİ