BÜYÜK DÖNÜŞÜMLERİ BÜYÜK LİDERLER YAPAR!

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye Cumhuriyeti’nin, doğusu batısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle bir olduğunu ve herkesin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eşit ve birinci sınıf vatandaşı olduğunu vurgulayarak, “Bizim davamız, millet, hürriyet, demokrasi, kalkınma davasıdır ve Türkiye’yi 2030, 2053 hedeflerine ulaştırma davasıdır” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Bilgiç, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Milletvekili Hüseyin Yayman, “100 yıl önce 100 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti, dünü, bugünü, yarını” hakkındaki konuşmasında, Türkiye’nin büyük bir mucize gerçekleştirdiğini belirterek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazi ve şehitleri rahmet ve minnetle andı.

TÜRKİYE MUCİZESİ
100 yıl önce ve bugüne bakıldığında Türkiye’nin büyük bir başarıya imza attığına işaret eden Yayman, 100 yıl önce 35 bin köyünde elektrik, su, yol, hemşire, doktor bulunmadığını, Türkiye nüfusunun yüzde 90’ının okuma yazma bilmediğini belirtti.

Tarım için kara saban dahi bulunmadığını, sadece 1923 yılında bin traktör bulunduğunu kaydeden Yayman, o günlerden bugünlere gelmenin herkes tarafından “Türkiye mucizesi” olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Milletvekili Yayman, 1950 yılında Türkiye’de İstanbul-Ankara arasında karayolu bulunmadığını, 1923-1950 arasında sadece 3 baraj inşa edildiğini dile getirerek, “Baraj, otoyol, hızlı tren, hastane yapmak hayaldi. İşte bu hayalleri gerçekleştiren büyük lider Recep Tayyip Erdoğan’dı” diye konuştu.

‘BAŞARI EKONOMİYE YANSIYOR’
Büyük dönüşümleri, büyük liderlerin yaptığını ifade ederek, Avrupa ülkelerinden örnek isimleri sıralayan Yayman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu şekilde büyük başarılar elde ettiğini söyledi.
Yayman, 1923 yılında kişi başına milli gelirin 50 dolarken bugün 10 bin dolar civarında olduğunu vurgulayarak, o tarihten bu yana ekonominin 3 kat büyüdüğünü kaydetti.

İhracatın, bölünmüş yol uzunluğunun ve havalimanı sayısının arttığını anlatan Yayman, “Bu, Türkiye’nin başarısıdır. Bu aziz milletimizin başarısıdır. Türkiye Cumhuriyeti, doğusu batısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle birdir ve herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eşit ve birinci sınıf vatandaşıdır. Bizim davamız, millet, hürriyet, demokrasi, kalkınma davasıdır ve Türkiye’yi 2030, 2053 hedeflerine ulaştırma davasıdır” diye konuştu.

‘TÜRKİYE KÜRESEL BİR GÜÇ’
100 yıl sonra Türkiye’nin küresel bir güç olma yolunda ilerlediğini, Osmanlı’ya “hasta adam” diyenlerin bugün yıldızı parlayan Türkiye’yi izlediklerini ve takdirle andıklarını dile getiren Yayman, AK Parti’nin çok büyük icraatlara imza attığını ancak bugün daha büyük icraatlara imza atacağını söyledi.
Yayman, yeni yılın hayırlı ve “koronasız, salgınsız” bir sene olması temennisinde bulundu.

Türkiye’yi 2053 hedeflerine taşımak için mücadelelerini sürdürdüklerine dikkati çeken Yayman, “AK Parti’nin tek bir rakibi vardır, AK Parti’dir. AK Parti, başkalarına bakarak hiza alan bir parti değildir, milletin partisidir” sözlerini sarf etti.