ATAKAŞ LİMANI’NDA REKOR İHRACAT YÜKLEMESİ

İskenderun Atakaş Limanı’nda dünyanın en büyük kuru yük taşıma kapasiteli gemilerinden biri olan Hamingway isimli gemiye 202.000 ton ihracat yüklemesi yapılarak, rekor kırıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Atakaş Limanında gemilerinden biri olan Hamingway isimli gemiye 202.000 ton ihracat yüklemesi yapılarak rekor kırıldığını duyurdu.

İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesinde iki yıl önce faaliyetine başlayan, ağır tonajlı gemileri yanaşabilme dirinliğine sahip Atakaş Limanı yüksek yükleme kapasitesiyle bölgede hizmetlerini sürdürerek hem bölge, hem de ülke ekonomisine önemli katma değer kazandırmayı sürdürüyor. Limanın derinliği ve yükleme kapasetesi ağır tonajlı kuruyük gemilerini de İskenderun’a çekme başladı.     
 
SOSYAL MEDYA HESABINDA PAYLAŞTI
Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 202 bin ton ihracat yüklemesi yapan Atakaş Limanının rekor kırdığına dikkat çekti.  
Vali Rahmi Doğan paylaşımında şunları kaydetti: “İskenderun Atakaş Limanında dünyanın en büyük kuru yük taşıma kapasiteli gemilerinden biri olan Hamingway isimli gemiye 202.000 ton ihracat yüklemesi yapılmış ve rekor kırılmıştır. İskenderun Körfezinin ülkemiz ekonomisi açısından ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu ortadadır.”