TOKİ’DE SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR!

TOKİ tarafından İskenderun’da yaptırılan toplu konutlarda aylardır yaşanan su sıkıntısı çözüme kavuşmak üzere.

Daha önce birçok kez AK Parti Milletvekili Abdulkadir Özel ve CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’de konuşla yakından ilgilenmiş, ancak yüklenici firmanın görevini eksik yapmasından kaynaklanan sorun nedeniyle sitede oturan yüzlerce vatandaş ciddi anlamda mağdur olmuştu.

‘HATSU GEREĞİNİ YAPIYOR’
Önceki gün CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, haber ekibimize yapılan çalışmalarla bilgi verdi. Şahin, “Bu güne kadar HATSU’yu sorumlu tutmaya çalışanlar vardı. Burada TOKİ’nin sözleşmesinde bulunan maddeler hayata geçirilmeden kuyular HATSU’ya teslim edilmek istenmiştir. Olmayan bir durumu TOKİ devralırsa suçtur. Bu nedenle de vatandaş mağdur edilmiştir” dedi.

‘YÜKLENİCİ FİRMA YAZI GÖNDERDİ’
HATSU Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat da haber ekibimize yaptığı açıklamasında, “Bugüne kadar vatandaşların mağdur edilmesinde HATSU’nun hiçbir sorumluluğu kesinlikle yoktur. Tek sorumlu sözleşmede var olmasına rağmen eksik çalışma yapan yüklenici firmanındır. Defalarca kez yazışmalar yapmamıza rağmen önceki gün bize sorunun çözülüp, HATSU’ya teslim edileceğini belirten bir yazı gönderildi. Bizlerde HATSU olarak TOKİ’ye ekiplerimizi yollayarak yapılan çalışmaların incelenmesini sağlıyoruz. Artık vatandaşın sorunun çözülmesi için eksikliklerin tamamına bakmadan taşın altına bedenimizi koyarak kuyuların HATSU’ya devredilmesini sağlayacağız. Bundan sonrada tüm gücümüzle TOKİ’de vatandaşlarımızın sorun yaşadığı su sıkıntısını ortadan kaldıracağız” dedi.