TÜRK İŞ DÜNYASI, AFRİKA’DA FIRSATLAR BAKIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla DEİK tarafından düzenlenen ve bu yıl ilk kez online olarak gerçekleştirilen Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’nda, ekonomik fırsatlar konuşuldu.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Yeni Normalde Yatırımlar Üzerine Beyin Fırtınası” başlıklı panelde yaptığı konuşmada Afrika’nın Kovid-19’u bir fırsata çevirmesi gerektiğini ve Afrika’da belli lokasyonların derhal hızlı bir şekilde dünyadan gelecek iş insanlarını karşılamaya başlaması gerektiğine işaret etti.

Tosyalı, Afrika’nın, 54 ülkelik muazzam bir kıta olduğunu belirterek, “Kıtanın farklı zenginlikleri var. Avrupa, ABD ve Kanada da işletmeler üretimlerini yavaşlattılar. Pandemiden dolayı üretimleri yavaşladı. Yeniden toparlanmalarda biraz zorlanıyorlar. Afrika bu boşluğu çok rahat doldurabilir. Yavaşlayan ekonomilerden kendine fırsat arayan yatırımcıları kendine çekebilir. 5-10 yıl içerisinde bunun sonuçlarını çok rahat görebilirler” ifadelerini kullandı.

Türk iş dünyası çok dinamik olduğuna işaret eden Tosyalı, “Türk iş dünyası, Afrika’da fırsatlar bakıyor. Avrupalı iş insanlarını biraz daha yorgun olduğunu gözlemliyorum. Boşuna orada zaman tüketmesin Afrikalı politikacılar ve ülke yöneticileri, Türk iş insanlarını Afrika’ya çekmenin yollarını arasınlar” değerlendirmesinde bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR