TOSYALI, ALGERIE İLE ŞAHLANDI!

Türkiye’nin global demirçelik üreticisi Tosyalı Holding’in yurt dışındaki en önemli yatırımlarından Tosyalı Algerie ihracat rekoru kırdı.

Tosyalı Algerie, bu yılki çeşitli ürünlerinin altıncı ihracatının bir parçası olarak Senegal’e tek seferde ihraç ettiği 3 bin ton demir teli Mostaganem Limanı’ndan, Senegal’in başkenti Dakar Limanı’na nakletti.

Bu haftanın sonunda Mostaganem Limanı’ndan Kanada’ya 18 bin ton inşaat demiri ve 400 ton demir tel ihraç edecek olan Tosyalı Algerie’nin yakında aynı limandan Romanya’ya da 5 bin ton demir tel ihraç etmesi bekleniyor.

“Tosyalı” gemisinin bu yıl İngiltere, Kanada ve ABD’ye 49 bin tonun üzerinde inşaat demiri, Angola’ya ise yaklaşık 3 bin ton demir boru ihraç ettiği belirtildi.

Tosyalı Holding’ten yapılan açıklamada, “Biz yola çıktığımız ilk gün hedefimizi “demir-çelik üretiminde bir dünya markası yaratmak” olarak koymuştuk. Yurt dışındaki en önemli yatırımlarımızdan Tosyalı Algerie ile ihracatta da rekor kırıyoruz. Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil etmeyi sürdüreceğiz” denildi.