MUHTARLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

19 Ekim Muhtarlar Günü İskenderun’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

İskenderun Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen Çelenk Sunma törenine; Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ile Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Kaymakam İskender Yönden’in riyasetinde ve İlçe protokolünün katılımıyla muhtarlar tarafından Ata’mızın manevi huzurunda çelenk sunulmasının müteakibinde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden tüm aziz şehitlerimiz ile şehadetin şahidi kahraman gazilerimiz anısına bir dakika saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımızın eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

MUHTARLARLA KAHVALTI
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, vatandaşlara hizmet yolunda, yerel yönetimlerin ve demokrasinin en önemli yapı taşları olan muhtarlarla, belediyenin 3 Nolu sosyal tesisinde kahvaltı programında bir araya geldi.
Başkan Tosyalı, “Kıymetli muhtarlarımızın muhtarlar gününü AK Parti Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel ile birlikte kutlayarak çalışmalarında kolaylıklar diledik” dedi.

‘MUHTARLARIMIZLA SÜREKLİ İSTİŞARE HALİNDEYİZ’
Muhtarlar ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:
“Toplumumuzda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan muhtarlık idaresi, çok önemli bir görevi ifa etmektedir. Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın sesi olmaktadır. İskenderun Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak, hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da mahallelerde yapılmakta olan çalışmalar ile ilgili sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yine aynı şekilde İskenderun Belediyesi olarak, muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye olarak bu kenti birlik ve beraberlik içinde yönetmeye devam edecek; halkımıza daha güzel ve kalıcı hizmetler sunacağız. Bu vesile ile kenti ve insanı için durmadan çalışan ve her zaman daha iyisini hedefleyen; demokrasinin seçilmiş neferi tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.”
Haber: Yılmaz AKPINAR