CUMHURİYETİN 97’NCI YILINDA HER ŞEYE RAĞMEN AYAKTAYIZ!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, dün orman yangınının söndürülmesi ve 26 Ekim’de PKK’lı 1 teröristin etkisiz hale getirilmesini hatırlatarak, “Saldıranları öldürdük, yanan kısımları söndürdük, yaralımız yok. Cumhuriyetin 97’nci yılında her şeye rağmen ayaktayız. Kutlayacağız, kutlamaya devam edeceğiz” dedi.   

Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle İskenderun Kaymakamlığı bahçesinde tören düzenlendi.

Törene, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra kent protokolü ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kaymakam İskender Yönden, Cumhuriyet’in, tarihin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğuna dikkati çekti.

İskenderun ilçesinde 26 Ekim’de 1 teröristin etkisiz hale getirilmesini ve dün söndürülen orman yangınını hatırlatan Yönden, “Rabbime binlerce şükürler olsun herhangi bir kayıp olmadan atlattık. Saldıranları öldürdük, yanan kısımları söndürdük, yaralımız yok. Cumhuriyetin 97’nci yılında her şeye rağmen ayaktayız. Kutlayacağız, kutlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tebrikat törenine; Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Siyasi Parti Teşkilatlarının ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Muharip Gazilerimiz, Kurum Müdürlerimiz, askeri ve idari erkan ile diğer davetliler katıldı.